fbpx
brooke-cagle-4gfbg7IulGA-unsplash

איך מצאתי כיוון בחיים? [ו3 שלבים לעשות את זה בעצמך]

במאמר הזה אני הולך לשתף אתכם ב-3 צעדים שעזרו לי למצוא כיוון בחיים, ויעזרו לכם לעשות את אותו הדבר:
במאמר הזה אני הולך לשתף אתכם ב-3 צעדים שעזרו לי למצוא כיוון בחיים, ויעזרו לכם לעשות את אותו הדבר:

כבר עברו שנתיים בערך שאני יודע מה הכיוון שלי, ולמרות שזה לא תמיד קל ומהנה כמו שזה נשמע – אני בהחלט מסופק ממה שעברתי עד עכשיו, ומהדרך שאני עושה… 

לפעמים אני ממשיך לנסות להבין מה עזר לי למצוא כיוון בחיים, ולהרגיש שאני יודע לאן אני הולך ומה מניע אותי – בעיקר כי אני מאמין שכל מי שישתמש בשיטה הזאת יוכל למצוא כיוון בחיים… וזה בדיוק מה שאנחנו הולכים לגלות במאמר: 

איך מצאתי כיוון בחיים? 

האמת שעד חודשיים-שלוש לפני השחרור, המצב לא היה ככה: כלומר, כן היו לי תחומים שעניינו אותי – אבל לא באמת ידעתי מה אני הולך לעשות באזרחות, ואיך בדיוק זה הולך לקדם אותי… 

אבל בדיוק באותה תקופה, התחלתי לחוות פריצות דרך ולעבור תהליך שעזר לי למצוא כיוון בחיים: לא אלאה אותכם בכל הפרטים, בעיקר בגלל שריכזתי בהמשך 3 צעדים שיעזרו גם לכם למצוא כיוון בחיים – אבל רגע לפני שניגע בהם, אני רוצה להדגיש מה זה אומר כיוון בחיים: 

במאמר הקודם דיברתי על 6 דברים שצריך לדעת לפני שבוחרים מקצוע לחיים, והרעיון המרכזי היה שלרובנו לא כדאי להינעל על מקצוע לחיים בשלב כזה מוקדם [לפחות לא לחיילים משוחררים שרק מתחילים לחפש כיוון בחיים] 

כלומר, כשאני אומר שמצאתי כיוון בחיים – אני לא בהכרח אומר שאני יודע אני הולך לעשות ב-40 שנה הקרובות, אבל אני כן יודע מה אני רוצה לעשות כרגע, ואני כן מצליח ליהנות ממה שאני עושה עכשיו, ולצבור יכולות וכישורים שיעזרו לי להפוך לאדם שאני רוצה להיות… 

בכל מקרה, כדי שגם אתם תוכלו לעשות את אותו הדבר – הגיע הזמן שנגלה את 3 השלבים ונלמד איך ליישם אותם: 

שלב 1: ערכים 

הדבר הראשון שאנחנו רוצים לעשות זה להבין את הערכים שלנו: מה חשוב לי? במה אני מאמין? מה אני חושב שצריך להיות / לקרות? מה אני חשוב שאסור שיהיה / יקרה? איזה אדם אני רוצה להיות? 

ברגע שאנחנו מבינים מה הערכים שלנו, הם משמשים בתור מצפן שמוביל אותנו בכיוון הנכון, ועוזר לנו להבין לאן לשאוף – וממה אנחנו רוצים להימנע [בין אם מדובר במטרות ויעדים, ובין עם בפעולות שאנחנו עושים] 

ערכים - המצפן שעוזר לנו למצוא כיוון בחיים

דרך טובה לזהות את הערכים שלנו [מעבר ללשאול את עצמנו את השאלות שכתבתי למעלה] היא להגדיר את הגרסה האידיאלית שלנו, ולתאר את כל התכונות והדברים שאנחנו רוצים שיהיו לנו: לחיות במשפחה חמה ואוהבת? להיות מקצועיים בעבודה שלנו? שיהיה לנו חופש לעשות מה שבא לנו? ליהנות מכל דבר שאנחנו עושים? זה לא משנה מה, כל עוד זה גורם לנו להרגיש טוב… 

אם אנחנו מתקשים לעשות את זה – אפשר לעשות רשימה של האנשים שאנחנו הכי מעריכים [בין אם הם מפורסמים או אנשים שאנחנו מכירים אותם אישית], ולציין ליד כל אחד מהם את התכונה שבגללה אנחנו מעריכים אותו… אחרי שתהיה לנו רשימה של תכונות – סביר להניח שנוכל לזהות שם את הערכים שלנו 🙂 [או לפחות את רובם] 

שלב 2: כלים ומיומנויות 

אילו יכולות אני צריך לפתח? אילו כישורים אני צריך שיהיו לי? מה אני צריך לדעת כדי לממש את הערכים שלי? מה אני צריך ללמוד? 

גם אם אנחנו יודעים בדיוק מה הערכים שלנו ומה חשוב לנו – זה לא יעזור אם אין לנו את הכלים והמיומנויות שאנחנו צריכים כדי לממש אותם… 

לדוגמה, אם חשוב לנו לחיות חיי חופש – אולי שווה ללמוד להרוויח כסף במינימום זמן… או אם חשובה לנו משפחתיות – אולי שווה ללמוד איך לתקשר בצורה נעימה, לפתח יכולת הקשבה, וללמוד לנהל רגשות [ולהימנע מהתפרצויות זעם מיותרות]… ואם חשוב לנו לעזור לאנשים ולהעצים אותם – אולי שווה ללמוד פסיכולוגיה, NLP, אימון אישי, ועוד… 

כמובן שהדוגמאות הם רק להמחשה – הנקודה היא שברגע שאנחנו מחוברים לערכים שלנו, ויודעים מה חשוב לנו – יהיה לנו הרבה יותר קל להבין באילו מיומנויות אנחנו רוצים להתמקד, ואילו פחות רלוונטיות בשבילנו… 

שלב 3: צעדים ופעולות 

אחרי שכבר הבנו אילו מיומנויות אנחנו צריכים לפתח כדי להשיג את מה שאנחנו רוצים – השאלה היא איך אפשר לפתח את המיומנויות האלה: להירשם לקורס או לתואר אקדמי? להתנדב לעבוד במקום מסוים? אולי יש אתר או ערוץ יוטיוב שעוסק בנושא, ואפשר להתחיל ללמוד ממנו? 

דרך אפשרית לעשות את זה ולקצר את הדרך לשם, היא למצוא מישהו שכבר שולט במיומנות שאנחנו רוצים – ויכול ללמד אותנו לעשות את אותו הדבר: זה יכול להיות בעזרת ליווי צמוד, קורסים, ספרים, או אפילו סרטונים ביוטיוב – העיקר שנוכל להיעזר בידע ובניסיון שלו [כמובן אם ניישם את מה שנלמד] כדי לשפר את המיומנות שאנחנו רוצים 🙂 

עכשיו, יכול להיות שייקח לנו קצת זמן ליישם אותם: אחרי הכל, לא כולנו חושבים הרבה על הערכים שלנו, ומן הסתם לפתח מיומנות חדשה זה לא משהו שקורה ברגע, וזה דורש עקביות ועשייה הדרגתית לאורך זמן… 

בכל מקרה, מספיק אפילו שנתחיל מלבחור רק ערך אחד, לפתח רק מיומנות אחת, ולעשה רק פעולה אחת [בקביעות והדרגה] – כנראה שנתקדם יותר טוב מרוב האנשים, וזאת עדיין תהיה עשייה משמעותית בשבילנו 🙂 

תשתפו אותי ב..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המשך קריאה

אולי יעניין אותך גם...

הלך הטיול הגדול – מה עושים?

הלך הטיול הגדול – מה עושים?

אחד הדברים שמפריעים לחיילים משוחררים בתקופה הזאת,זה שאי אפשר לטוס לחו"ל, וזה הרס להם את התוכניות של הטיול הגדול.. עכשיו, באופן אישי אני אף פעם

תשתפו אותי ב..