fbpx
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
igor-lypnytskyi-ygkZHoxIhLA-unsplash

איך לאזן בין עבודה לחיים הפרטיים?

אחת השאלות הכי גדולות שמלוות אותנו, בעיקר כשאנחנו מתחילים לעבוד (או להקים עסק) – היא איך לאזן בין עבודה לחיים הפרטיים: הרעיון הוא שלא משנה מה אנחנו עושים, אפילו אם זה משהו שאנחנו ממש אוהבים – בסופו של דבר זה רק חלק מהחיים שלנו (כמה גדול זה כבר תלוי בנו, אבל זה עדיין חלק): אחרי הכל, יש לנו דברים נוספים שחשובים לנו, כמו תחביבים ותחומי עניין, משפחה וחברים, בריאות וספורט, ועוד מלא… 
 
כמובן שכל אחד רוצה להשקיע בדברים האלה במידה שונה, אבל בסופו של דבר כולנו רוצים ללמוד איך לאזן בין עבודה לחיים הפרטיים – ולשלב את כל הדברים האלה בצורה שנכונה לנו… 
 
זאת בדיוק הסיבה שכתבתי את המאמר הזה: אחרי שקיבלתי השראה מהרצאת TED של נייג'ל מארש בנושא, ושהבנתי שחלק מהתובנות שלו באמת עובדות גם בחיים שלי (עוד מלפני שראיתי את ההרצאה) – החלטתי לשתף אתכם בזווית שלי על הנושא, בתקווה שזה יעזור גם לכם להבין איך לאזן בין עבודה לחיים הפרטיים שלנו בצורה טובה יותר: 
 

איך לאזן בין עבודה לחיים הפרטיים 

למרות שאין לי הרבה ניסיון תעסוקתי כשכיר, והניסיון שלי הוא בעיקר בעבודה מהבית ויצירת תוכן – התובנות האלו בהחלט יכולות לעזור גם לשכירים שבינינו (או למי שמתכנן להיות),וכל אחד יכול ליישם אותם בלי שום קשר לקריירה או למסלול המקצועי שהוא בוחר: 
 
הדבר הראשון שאנחנו רוצים להבין, זה איך אנחנו רוצים לחיות: מה אנחנו רוצים לעשות בזמן הפנוי שלנו? כמה שעות אנחנו רוצים לעבוד? איפה אנחנו רוצים לעבוד? כמה זמן אנחנו רוצים להקדיש למשפחה? ועוד שאלות שיעזרו לנו לחדד ולדייק את הרצונות שלנו… 
 
הרי אם אין לי מושג איך אני רוצה שהחיים שלי ייראו, ולאן אני רוצה להגיע – איך אני אדע אם אני באיזון נכון או לא? איך אני אדע שאני מתקדם לאן שאני רוצה? איך אני אדע שאני מצליח לאזן בין עבודה לחיים הפרטיים? 
 
ברגע שנבין איך אנחנו רוצים לחיות – זה יעזור לנו להחליט באילו עבודות אנחנו רוצים/מוכנים לעבוד, ונוכל לסנן מראש עבודות שדורשות מאיתנו יותר מדי זמן (או פחות מדי זמן) ממה שאנחנו רוצים… 
 
למשל, אם אני רוצה לעבוד עד 8 שעות ביום – סביר להניח שלא יתאים לי להיות רופא: גם אם אני מתחבר למקצוע הזה, הוא דורש ממני לעבוד מסביב לשעון ולעבור המון לימודים והכשרות, וכנראה שאעבוד הרבה יותר מ-8 שעות ביום… (כמובן שמי שמודע לזה ומוכן להשקיע את הזמן הזה, יכול להיות רופא ואין בעיה עם זה) 
 
הרעיון הוא להבין מה המקצוע דורש מאיתנו (בין אם זה עבודה או עסק), ולוודא שזה משתלב עם החיים שאנחנו רוצים לחיות.

איך לאזן בין עבודה לחיים הפרטיים

השלב השני שעוזר לי לאזן בין עבודה לחיים הפרטיים – זה להציב לעצמי גבולות: זה יכול להיות לפי כמות משימות שצריך לבצע (כמו לכתוב 3 מאמרים בשבוע, או לקרוא מיילים כל יום בין 12:00 ל-13:00), או לפי כמות זמן (כמו לעבוד 6 שעות כל יום, או לסיים לעבוד כל יום ב-20:00), וזה יכול להיות גם שניהם – 
 
הרעיון הוא למצוא את הדרך שעובדת לנו, ועוזרת לנו לוודא שאנחנו עומדים במשימות ומתקדמים ומתפתחים מקצועית, ובמקביל משלבים גם דברים נוספים בחיים שלנו ונהנים מזה 🙂 
 
זה נכון שבתור שכירים יש לנו פחות שליטה על הגבולות שלנו (לעומת עצמאי או בעל עסק שיכול לנהל את שעות העבודה שלו), אבל אנחנו יכולים לנסות להחליף משמרות או לבקש אילוצים – ואנחנו תמיד יכולים לבחור איפה לעבוד, ולוודא שהמסגרת ושעות העבודה מתאימות לאיזון שאנחנו מחפשים (אגב, זאת אחת הסיבות לזה שחשוב קודם איך אנחנו רוצים לחיות). 
 
עוד דבר חשוב, זה לוודא שאנחנו מתקדמים לאיזון הזה בהדרגה: כלומר, הרבה פעמים הדרך לאזן בין עבודה לחיים הפרטיים היא לא בשינויים דרסטיים ומהפכניים בחיים שלנו – אלא בהתאמות קטנות ופשוטות שעושות את ההבדל: 
 
למשל, הרבה פעמים כל מה שנצטרך לעשות זה לקצץ שעת עבודה אחת בסוף שבוע, או להוסיף טיול בפארק או זמן איכות עם הבת/בן זוג פעם בשבוע, או לפנות חצי שעה לאימון כל יום – אנחנו לא חייבים לשנות את הלוז שלנו ב-180 מעלות, ובדרך כלל זה יעבוד הרבה פחות טוב, ויש יותר סיכוי ש"נפקשש" ונחזור להרגלים הישנים, מאשר אם נתקדם בצעדים קטנים ונעשה את השינוי בהדרגה… (אחרי הכל, שינויים דרסטיים בחיים לרוב מוצאים אותנו מאיזון יותר משהם מכניסים אותנו אליו) 
 
אין ספק שללמוד איך לאזן בין עבודה לחיים הפרטיים זה נושא גדול, ומאמר אחד כנראה לא יכול לסכם אותו – אבל אני מקווה שהתובנות יעזרו לכם למצוא איזון בחיים בכל כיוון שתחליטו ללכת בו 🙂

תשתפו אותי ב..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המשך קריאה

אולי יעניין אותך גם...

הדרך הנכונה לבנות את העתיד שלך

בגדול, אפשר להגיד שיש 2 קבוצות של חיילים משוחררים: 1. אלו שישר מתחילים ללמוד לפסיכומטרי ולתואר 2. אלו שלוקחים את הזמן וחוסכים ו/או מטיילים אחרי

תשתפו אותי ב..