fbpx
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
ryan-moreno-IcAtXrAZx8E-unsplash

איך להחליט מה לעשות אחרי צבא ב-3 צעדים פשוטים

הרבה חיילים משוחררים לא יודעים מה לעשות אחרי צבא, ומאיפה להתחיל בכלל – מה שגורם להרבה בלבול, במיוחד אם החברים שלנו כן מתחילים (או התחילו כבר) ללמוד, ושם לנו את כל הלחץ על הכתפיים מהמשפחה וההורים שמצפים שנעשה עם עצמנו משהו…
 
אבל הדברים שציינתי למעלה, הם הסכנות הכי גדולות לחייל משוחרר שלא יודע מה לעשות אחרי צבא: אחרי הכל, אנחנו עלולים לקבל את ההחלטה מתוך לחץ להתחיל ללמוד, או לרצות את ההורים והסביבה ולהראות להם ש"הנה, אנחנו עושים עם עצמנו משהו" – 
 
אבל הדרך הנכונה לקבל החלטה, במיוחד כזאת גורלית כמו מה (ואם) ללמוד – חייבת לבוא מתוך רצון פנימי אמיתי, ולא מתוך אילוץ או לחץ סביבתי – אחרת יש סיכוי טוב שנתחרט עליה בעתיד בעוד כמה שנים… 
 
כדי להימנע מהמצב הזה, אנחנו רוצים להבין איך להחליט מה לעשות אחרי צבא בצורה שבאמת מתאימה לנו, ומחוברת לרצונות והצרכים הפנימיים שלנו: כבר כתבתי הרבה מאמרים בנושא שאולי יעניין אתכם לקרוא – והפעם, אני רוצה להתמקד ב-3 צעדים פשוטים שיעזרו לכל אחד להחליט מה לעשות אחרי צבא, ולוודא שהוא הולך בכיוון הנכון: 
 

מה לעשות אחרי צבא 

רק לפני שנתקדם, אני רוצה להדגיש שהמטרה של הצעדים האלה היא לא לעזור לנו להחליט כבר עכשיו מה נעשה לכל החיים – אני מאמין שהדרך הנכונה היא לא להינעל על משהו קבוע לכל החיים, אלא להמשיך ללכת בכיוון הנכון ולהיות קשובים לרצונות שלנו תוך כדי, מאחר והם יכולים להתחדד ולהשתנות תוך כדי תנועה… 
 
אז הגיע הזמן שנלמד ליישם את 3 הצעדים שיעזרו לנו להחליט מה לעשות אחרי צבא (או אחרי מכת קורונה): 
 
1. מה אנחנו רוצים / מה מפריע לנו הכי הרבה כרגע? 
אחת הטעויות שחיילים משוחררים עושים, היא שהם נוטים לחפש תשובות בחוץ, לפני שהם יודעים מה הם באמת רוצים: אנחנו הולכים להתייעץ עם ההורים, מחפשים תשובות בגוגל ובקבוצות פייסבוק, או אולי נעזרים בגופים ובמוסדות להכוונה – 
 
עכשיו, זה בסדר להתייעץ, ואפילו מומלץ כשיודעים למי לפנות – רק שאנחנו רוצים להבין קודם ברמה עמוקה יותר מה אנחנו מחפשים: הרי יש בטח מלא אפשרויות והזדמנויות שאפשר לנצל, ומלא דברים שאפשר לעשות – אבל הזמן, האנרגיה, ותשומת הלב שלנו מוגבלים – אז מן הסתם, אנחנו לא יכולים להספיק לעשות הכל… 

מה לעשות אחרי צבא – יש המון אפשרויות

ברגע שאנחנו מבינים מה הבעיה שהכי דחוף לנו לפתור, או מה הדבר שאנחנו הכי רוצים להשיג כרגע – הרבה יותר קל לנו להחליט מה לעשות אחרי צבא, ולסנן הצידה אפשרויות והזדמנויות שהם אולי טובות, אבל פחות מתאימות לנו: 
 
למשל, אם אנחנו רוצים להקים עסק עצמאי ולעבוד מכל מקום בעולם – למה שנשקיע זמן וכסף בתואר שלא מעניין אותנו, ואנחנו יודעים שלא ייקדם אותנו למטרה שלנו? או אם החלטנו שחינוך זה התחום שבו אנחנו רוצים להתפתח – למה שנעשה הכשרות ותארים בתחום ההיי-טק? 
 
כלומר, אנחנו רוצים להבין עם עצמנו – מה הדבר שאנחנו הכי רוצים להשיג כרגע? עבודה? להכין קורס דיגיטלי? לעשות תואר שמעניין אותנו? למצוא זוגיות טובה? או מהצד השני, לנסות להבין מה הדבר שהכי מפריע לנו כרגע: הבדידות? המצב הבריאותי שלנו? המצב הכלכלי? חסרה לנו משמעות במה שאנחנו עושים? 
 
ברגע שיהיו לנו את התשובות האלה, רוב ההתלבטויות של מה לעשות אחרי צבא ייעלמו – ויהיה לנו הרבה יותר קל לקבל החלטות, בגלל שאנחנו יודעים לאן אנחנו רוצים להגיע, ויכולים להבין אם הצעד הזה יקדם אותנו לשם או לא… 
 
2. מי יכול לעזור לנו עם זה? 
אחרי שהבנו לאן אנחנו רוצים להגיע, אנחנו רוצים להבין מי יכול לעזור לנו עם זה: מי עשה (ועושה) את מה שאנחנו רוצים להשיג? מי כבר מצליח לעזור לאנשים אחרים להשיג את מה שאנחנו רוצים להשיג? מי מאמין במה שאנחנו מאמינים, ויכול ללמד אותנו? 
 
ברגע שנענה על השאלות האלה, יהיה לנו הרבה נוכל להבין במי אפשר להיעזר: זה יכול להיות באדם פרטי, כמו מאמן או יועץ, זה יכול להיות גם בגוף כמו עמותה, מכללה או אוניברסיטה – וזה יכול להיות אפילו ספר, אתר או ערוץ יוטיוב שנותן תוכן איכותי שנוכל ליישם כדי לפתור את הבעיות שלנו ולהגיע לאן שאנחנו רוצים…  
 
עכשיו שאנחנו מבינים מה אנחנו רוצים באמת (לפחות נכון לעכשיו), הרבה יותר נכון לחפש את מי שיכול לעזור לנו להגיע לשם, וזה אפילו מומלץ: הרי במקום לנסות להמציא את הגלגל מחדש, ולחפש את התשובות בעצמנו – יש אנשים שכבר עשו את מה שאנחנו רוצים, והם צברו המון ניסיון ועשו טעויות בדרך – אז למה שלא נלמד מהם איך עושים את זה נכון, ונקצר לעצמנו את הדרך ליעד? 
 
3. מה אנחנו יכולים להתחיל לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את זה?  
אחרי שכבר החלטנו מה הדבר שהכי חשוב לנו להשיג או לפתור כרגע, הבנו מי יכול לעזור לנו עם זה, והתחלנו לקבל וללמוד ממנו תובנות ושיטות – השאלה היא איך (ואיפה) נוכל להתחיל ליישם אותם בפועל, כדי להתחיל כבר היום להשתפר (אפילו קצת) במה שאנחנו רוצים? 
 
למשל, אם אני רוצה לשפר את התקשורת הבינאישית שלי, והחלטתי להיעזר בערוץ יוטיוב שנותן לי המון טיפים בנושא – אני רוצה להבין איך אני יכול להוריד את הטיפים האלה לרמת הפרקטיקה? אולי לתרגל אותם עם החברים בעבודה/לימודים? אולי להצטרף בקבוצות פייסבוק ולדבר ולהכיר אנשים חדשים? אולי למצוא חבר שמנסה להשתפר גם הוא בתחום הזה, ולתרגל ביחד את הטיפים והעצות שאנחנו לומדים? 
 
יש הרבה דרכים ליישם את זה, ואין פה בהכרח תשובה אחת נכונה – רק חשוב שנקדיש זמן כדי לתרגל ולהטמיע את המידע, ולא ניתן לו ליפול בין הכיסאות… 

אז כמו שאמרתי, המטרה היא לא להחליט כבר עכשיו מה נעשה לכל החיים, אלא רק להחליט מה לעשות אחרי צבא, ובאיזה כיוון להתחיל להתקדם כרגע – כל עוד תיצמדו ל-3 הצעדים האלה, לא תצטרכו להישאר מבולבלים אחרי צבא (או בכל שלב אחרי בחיים), ותמיד תוכלו לוודא שאתם הולכים בכיוון הנכון…

תשתפו אותי ב..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המשך קריאה

אולי יעניין אותך גם...

5 דרכים לפתח הערכה עצמית שלא תלויה בשום דבר

הערכה עצמית היא אחד הדברים שיקבע עד כמה נצליח בחיים – הבעיה היא, שהרבה פעמים אנחנו נוטים לבסס אותה על תוצאות, הישגים, ודברים אחרים שלא תמיד בשליטתנו… במאמר הזה, נגלה 5 דרכים לבנות הערכה עצמית גבוהה שלא תלויה בשום דבר חוץ מאיתנו:

איך ללמוד מטעויות ולשחרר את העבר ב-4 צעדים

במקום ללמוד מטעויות שעשינו, רובנו מתרגלים לחיות אותם שוב ושוב בראש – בעזרת 4 צעדים פשוטים, נוכל לשחרר את העבר ולהפסיק להאשים את עצמנו במה שקרה, וגם ללמוד מזה ולהמשיך הלאה בקלילות:

תשתפו אותי ב..