fbpx
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
guilherme-stecanella-_dH-oQF9w-Y-unsplash

למי שמתקשה למצוא כיוון בחיים – כנראה שזאת הסיבה

למה קשה לנו למצוא כיוון בחיים? אילו 5 סימנים עלולים להעיד שאנחנו לא בכיוון הנכון? ואיך אפשר להתגבר על זה ולמצוא את הכיוון הנכון? כל התשובות במאמר:
למה קשה לנו למצוא כיוון בחיים? אילו 5 סימנים עלולים להעיד שאנחנו לא בכיוון הנכון? ואיך אפשר להתגבר על זה ולמצוא את הכיוון הנכון? כל התשובות במאמר:

אני חייב להודות, שיוצא לי לכתוב פה הרבה על למצוא כיוון בחיים – למעשה, זה אולי הנושא שאני כותב עליו הכי הרבה: הסיבה שזה קורה, מעבר לזה שזה הנושא שאני הכי מתחבר אליו, ואני מאמין שיכול לעזור לכם הכי הרבה – הוא שזה נושא מורכב שקשה לסכם במאמר אחד: 
 
למרות שאני בטוח שאפשר ללמוד המון משאר המאמרים בנושא, עדיין יש המון חיילים משוחררים (ואני מאמין שאפילו מהקוראים שלנו) שמתקשים למצוא כיוון בחיים – ובמאמר הזה נדבר על אחת הסיבות העיקריות שבגללה זה קורה, ונלמד איך אפשר להתגבר עליה: 
 

למה קשה לנו למצוא כיוון בחיים 

הרבה פעמים, כשאנחנו מנסים למצוא כיוון בחיים – אנחנו מנסים לחפש את התשובות בחוץ: להתייעץ עם אחרים, לחפש מידע באינטרנט, או אפילו להיעזר בגופים להכוונה של חיילים משוחררים… 
 
כמובן שזה גם בסדר, והרבה פעמים זה בהחלט יכול לעזור – אבל זה רק חלק מהפתרון: החלק השני, שרובנו מתעלמים ממנו – הוא לחפש את התשובות בפנים, כלומר לחקור את עצמנו ולשאול את השאלות הנכונות שיעזרו לנו להגיע לתשובה… 
 
אתמול נתקלתי בסרטון קצר של 3 דקות על הנושא של למצוא כיוון בחיים (וגם שיתפתי אותו בקבוצת הפייסבוק שלנו), שמדבר על זה שכדי למצוא כיוון בחיים, אנחנו רוצים לנקות קודם את ה"לכלוך" שמכסה אותנו – כלומר האמונות המגבילות שלנו, הדעות של אחרים על מה אנחנו צריכים להיות, וכל דבר שמונע מאיתנו לראות את עצמנו באמת ולגלות מה אנחנו באמת רוצים… 

כדי למצוא כיוון בחיים, צריך לנקות את הלכלוך שמכסה את הרצונות הפנימיים שלנו

כדי שנוכל להתגבר על זה, אנחנו רוצים קודם לזהות מתי זה קורה לנו: 
 

5 סימנים לזה שאנחנו לא בכיוון הנכון 

למרות שזה נושא שאפשר לכתוב עליו מאמר שלם, אתייחס בקצרה לכמה סימנים פוטנציאליים לזה שאולי אנחנו לא באמת בכיוון הנכון: 
 
1. לעשות מתוך הכרח – כשאנחנו מרגישים שאנחנו לא באמת רוצים לעשות משהו, ושאנחנו עושים אותו רק כי "צריך" (במיוחד שאנחנו מרגישים ככה שוב ושוב) – יש סיכוי גבוה שאנחנו לא בכיוון שאנחנו באמת רוצים… 
 
2. אנחנו לא יודעים למה אנחנו עושים את זה – אם אין לנו סיבה מספיק טובה לעשות את מה שאנחנו עושים, אז או שאנחנו צריכים לעשות עבודה פנימית כדי למצוא אותה – או שהיא לא באמת קיימת, ואולי יש כיוון אחר שיותר מתאים לנו… 
 
3. אנחנו מתים שייגמר כבר – זה נכון שלפעמים נצטרך לעשות דברים שאנחנו פחות נהנים מהם, אבל אם אנחנו סובלים ממה שאנחנו עושים כל הזמן, ורק מחכים שזה ייגמר ומתים לסיים עם זה – יכול להיות שאנחנו פשוט עובדים קשה מדי, אבל אולי אנחנו לא באמת אוהבים את מה שאנחנו עושים… 
 
4. מאוהבים ברעיון ולא בתחום באמת – כלומר ראינו איזה סרט או קראנו ספר על התחום והתלהבנו, מבלי להבין באמת מה זה דורש מאיתנו – עדיף למצוא דרכים לברר או לנסות את התחום מראש, במקום להיכנס "על עיוור" ולהצטער… 
 
5. עושים את זה בשביל התעודה – כשאנחנו עושים את זה רק בשביל התעודה או הטייטל, ולא כי אנחנו באמת מאמינים שיש לזה ערך מוסף לחיים שלנו. 
 
אם אנחנו שמים לב שהסימנים האלה חוזרים על עצמם בתדירות גבוהה, ושכמה מהם מתרחשים ביחד – זה בהחלט סימן לזה ששווה לבדוק מחדש את מה שאנחנו עושים, ואולי גם לשקול לשנות כיוון ולחשב מסלול מחדש… 
 

3 דרכים להתגבר על הקושי (ולמצוא כיוון בחיים) 

במידה וזיהינו שאנחנו לא בכיוון הנכון, השאלה היא איך כן אפשר למצוא אותו? כלומר, איך בפועל לנקות את ה"לכלוך" ולחשוף את הרצון האמיתי שלנו? 
 
למעשה, יש 3 דרכים לעשות את זה: 
 
1. לפרק אמונות מגבילות – אחד הדברים שמרחיקים אותנו מהרצונות שלנו, הם אמונות מגבילות: למשל, אם אנחנו מאמינים שחייב לעשות X כדי להצליח, או שאי אפשר להרוויח מ-Y, שאנחנו לא טובים ב-Z, ועוד… על איך לפרק אמונות מגבילות כתבתי בהרחבה במאמר הזה
 
2. להגדיר לעצמנו חזון – איך אנחנו רוצים לחיות? כמה שעות אנחנו רוצים לעבוד? במה אנחנו רוצים לעבוד? מה אנחנו רוצים לעשות בזמן הפנוי? ברגע שנגדיר לעצמנו חזון שאנחנו באמת מתחברים אליו – יהיה לנו הרבה יותר קל לקבל החלטות ולוודא שאנחנו בכיוון הנכון… 
 
3. לשאול שאלות עומק – ככל שנשאל יותר שאלות עמוקות, נוכל לחקור את עצמנו יותר לעומק, ולקלף עוד ועוד שכבות, עד שנגיע לרצונות האמיתיים שלנו – את 3 השאלות החשובות ביותר (עם הרחבה בנוגע לכל שאלה), ריכזנו לכם במדריך המפורסם שלנו
 
האמת ש-3 הדרכים האלה משתלבות אפילו יותר טוב ביחד: ככל שנשאל את עצמנו יותר שאלות עמוקות, יהיה לנו יותר קל לפרק אמונות מגבילות, ולהגדיר חזון מושך ואותנטי יותר – כזה שאנחנו באמת רוצים להשיג… 
 
רק חשוב לי להדגיש, שאין באמת נקודת סוף לתהליך הזה: גם אחרי שנצליח למצוא כיוון בחיים, אנחנו תמיד יכולים לדייק את עצמנו יותר ויותר, ולקלף עוד שכבות מעצמנו – כדי שנוכל להתקרב אפילו יותר לרצונות האמיתיים שלנו… 
 
מה שכן, ברגע שאנחנו מחוברים למטרות שלנו, אנחנו אוהבים את מה שאנחנו עושים, ונהנים מהדרך שאנחנו הולכים בה – זה כנראה אומר שכבר ניקינו לא מעט לכלוך ושאנחנו בכיוון הנכון 🙂 

תשתפו אותי ב..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המשך קריאה

אולי יעניין אותך גם...

איך להתגבר על הפחד מכישלון

אחד הפחדים הנפוצים של בני האדם, הוא הפחד מכישלון: הפחד לפשל מול כולם הפחד לטעות בהחלטה גורלית או הפחד לעשות משהו לא טוב, כי מה

המרכיב החסר לחיים עם משמעות

המרכיב החסר לחיים עם משמעות

בצורה כזאת או אחרת, הרבה מאיתנו מחפשים משמעות לחיים שלנו –ולפעמים זה יכול להיות קשה למצוא אותה… מאחר וכל אחד תופס משמעות בצורה אחרת,אין תשובה

תשתפו אותי ב..