fbpx
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
workspace-766045_1920

לפני שאתם נרשמים ללימודי תואר – תקראו את זה

הרבה חיילים משוחררים הולכים ללימודי תואר, אבל יש כמה דברים שאנחנו צריכים לעשות כדי לוודא שזה הצעד הנכון בשבילנו:
הרבה חיילים משוחררים הולכים ללימודי תואר, אבל יש כמה דברים שאנחנו צריכים לעשות כדי לוודא שזה הצעד הנכון בשבילנו:

– "יש לי משימה חשובה בשבילך"
– "דבר אליי"
– "אתה רואה את המעטפה על השולחן? בפנים יש לך 4 מסמכים."
– "אוקיי, ומה לעשות איתם?"
– "בכל מסמך יש לך תמונה וטקסט קצר לאורך העמוד."
– "אני רואה, אלו תמונות של נשים ומידע אישי על כל אחת מהן. אז מה אני צריך לעשות?"
– "פשוט מאוד – לבחור עם מי אתה רוצה להתחתן."
– "מה??!! אין סיכוי!! זה לא מספיק מידע בשביל לקבל החלטה כזאת!"
– "צודק. אני אדפיס לך עוד 2 עמודים על כל אחת מהן."

עדיין לא הגיוני בעליל, נכון? הרי אי אפשר לקבל החלטה כזאת משמעותית רק מלקרוא על משהו, נכון? צריך להיפגש עם הבני זוג הפוטנציאלים, להכיר אותם, ולחוות איתם מספיק זמן ביחד – ורק אז נוכל להבין אם אנחנו באמת מתאימים, ומשם להתקדם 🙂

אבל זאת בטח לא החלטה שאפשר לקבל בקלות על סמך מידע ראשוני ותחושת בטן בלבד!

ממה צריך להיזהר שחושבים על לימודי תואר

השאלה היא, במה זה שונה מלימודי תואר? האם ללכת לבחור מקצוע זה לא משהו ששווה לשקול כמו שצריך לפני שהולכים על זה? אחרי הכל, מדובר בהתחייבות רצינית מבחינת זמן וכסף (וזה רק עבור התואר עצמו).

ועדיין, כל כך הרבה חיילים משוחררים שנרשמים ללימודי תואר כל כך מהר ובוחרים מקצוע לעתיד מבלי להכיר אותו קודם, ועבור הרבה מאיתנו מדובר במשהו שאנחנו הולכים לעשות במשך 30-40 שנה מהחיים שלנו, ככה שמדובר בהחלטה חשובה לא פחות…

לימודי תואר – החלטה שחשוב לשקול ברצינות

אז אתם בטח מבינים שרק מלקרוא על מקצוע או תחום מסוים, לא נוכל באמת להבין אם זה באמת מתאים לנו, ושהדרך הכי טובה להחליט היא להתנסות בתחום הזה בפועל – אז מן הסתם עדיף להתחיל להתנסות בו בצורה שלא דורשת התחייבות גדולה מדי בהתחלה (כמו השקעה של זמן או כסף).

בואו נחשוב על זה רגע – הרי יכול להיות שתוך שבוע / שבועיים / חודש / שנה נחליט שזה לא בשבילנו, נכון? במקרה כזה, אנחנו לא רוצים שהמחיר על השינוי כיוון הזה יהיה כבד מדי

לכן, בתור התחלה ללכת ללימודי תואר לרוב זה לא הדבר הנכון לעשות – במקרים מסוימים זה אפשרי, בהנחה שהתחום באמת מעניין אותנו ואנחנו בטוחים שאנחנו הולכים לעסוק בו (או לפחות להפיק ערך מהידע שנצבור בלימודים), אבל לרוב זה לא משהו שאפשר לדעת מיד לאחר השחרור, מבלי להתנסות או לחוות את התחום בדרכים נוספות לפני כן

איך להתנסות בתחום לפני שנרשמים ללימודי תואר

חוץ מלימודי תואר, יש כל כך הרבה דרכים אפשריות להיחשף לתחומים ומקצועות מעניינים, שאני בטוח שאני לא מכיר את כולן – אבל הנה כמה שעלו לי לראש:

1. למצוא עבודה זמנית שקשורה לתחום שאנחנו רוצים לעבוד בו:
למשל, אם אנחנו רוצים להיות רופאים – נוכל לעבוד בתור פקידים בבית חולים ובמקביל להתחיל לחקור את התחום מבפנים. ככה אנחנו גם לומדים להכיר את התחום, וגם מרוויחים כסף על הדרך 🙂

2. להתייעץ עם אנשים שכבר עושים את מה שאנחנו רוצים לעשות:
האנשים האלה כבר חווים את התחום מקרוב, ויכולים לספר לנו על היתרונות והתועלות בעיסוק שלכם,
על הקשיים והבעיות, וכמובן מה עושים שם בתכלס – ובעצם לספק לנו תמונה ברורה יותר לפני שנקבל החלטה. מעבר לזה, נוכל ללמוד מהם ולשכפל את ההצלחה שלהם, או לפחות לקבל מהם עצה או שתיים 🙂

3. להתנדב במקום שקשור לתחום:
בתכלס זה אותו עיקרון כמו בשיטה הראשונה, רק שיש מקומות שאולי יהיה קשה להתקבל אליהם בלי רקע או ניסיון בתחום, ועדיף יהיה להתנדב ללא תשלום (לפחות בהתחלה) כדי להבין איך זה הולך, מי נגד מי, וכו'.

4. ביקורים/סיורים
אפשר להצטרף לסיורים במקום שקשור לתחום שלנו, או במידה ואין אז לנסות לארגן בעצמנו 🙂 זה כולל גם ימים פתוחים, הרצאות

5. ראיונות/סרטונים/מאמרים של אנשים בתחום
במידה ואין לנו אנשים להתייעץ איתם בתחום, אז זה יכול להיות תחליף לא רע – רק צריך לקחת בחשבון שהדברים פה הם עדיין בגדר תאוריה, ולכן מומלץ לשלב אותה כחלק מהמחקר המקדים על התחום, ולא להסתפק בה בלבד.

6. פשוט להתחיל באופן עצמאי
אם אני רוצה להיות שחקן, זמר, מתכנת, ספורטאי, סופר, נגן, צלם, עורך וכו' – אני יכול פשוט להתחיל להתנסות בזה בעצמי, ותוך כדי חוויה והתנסות להחליט אם זה באמת בשבילי…

כמובן שאני לא פוסל לימודי תואר, ובהחלט שווה ללכת על זה אם זה מקדם אותנו לחלום שלנו – מה שכן, בתור חיילים משוחררים טריים שלא סגורים על זה סופית, מומלץ להתנסות קודם בשיטות שציינתי במאמר ואחרי זה להחליט.

בנוסף, אם יש לכם רעיונות לשיטות נוספות שאפשר ליישם, אנחנו סופר-נשמח לשמוע 🙂

תשתפו אותי ב..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המשך קריאה

אולי יעניין אותך גם...

תשתפו אותי ב..