בתור חיילים משוחררים, לפעמים קשה לנו לדעת מה מניע אותנו בחיים, וזה גורם לנו להיות מבולבלים ומקשה עלינו לקבל החלטות חשובות לעתיד שלנו, או אפילו בטווח הקצר של "מה עושים עכשיו?".
יותר מזה, בגלל שאנחנו לא יודעים מה מניע אותנו בחיים, אנחנו עלולים ללכת בכיוון הלא נכון ולקבל החלטות שלא באמת מתאימות לנו (בין אם זה בקריירה, בלימודים, וכו'), שכנראה שנתחרט עליהם בהמשך…
כמובן שזה לא סביר שבגיל 22 נדע בדיוק מה אנחנו הולכים לעשות במשך כל החיים שלנו ונתכנן הכל מא' עד ת', אבל אנחנו כן רוצים להבין לפחות באיזה כיוון אנחנו רוצים ללכת כרגע, כדי שיהיה לנו משהו להתחיל ממנו…
דרך אחת לעשות את זה, היא להבין מה מניע אותנו בחיים.
איך לגלות מה מניע אותנו בחיים
הרעיון הוא, שברגע שנבין מה מניע אותנו בחיים, זה לא יהיה תקף רק למטרה ספיציפית, כמו תואר, עסק, או כל דבר אחר – אלא נוכל להשתמש בזה בכל דבר שנחליט לעשות בחיים שלנו.
יותר מזה, יהיה לנו הרבה יותר קל לנהל את החיים שלנו בצורה נכונה, ולקבל החלטות שמקדמות אותנו לאן שאנחנו רוצים להגיע, ומאפשרות לנו ליהנות מהדרך במקביל 🙂
כמובן, שזה לא תמיד פשוט, וזאת אחת הסיבות שהרבה חיילים משוחרים עדיין לא יודעים את התשובה – אבל בעזרת 3 צעדים פשוטים שנגלה במאמר הזה, נוכל לגלות מה מניע אותנו בחיים, ולוודא שאנחנו משתמשים בזה כדי להתקדם בכיוון הנכון:
1. לזהות ולהגדיר את הערכים שלנו
אחד הדברים שמניעים אותנו הכי הרבה חיים שלנו (בין אם במודע או לא) זה הערכים שלנו: כמובן שלמצוא ולהגדיר את הערכים שלנו יכולה להיות משימה לא פשוטה, אבל ברגע שנעשה את זה – יהיה לנו הרבה יותר קל להבין מה מניע אותנו ולאן אנחנו רוצים להגיע, ונוכל גם לכוונן את עצמנו בהתאם 🙂
חוץ מזה, אפשר להתחיל מלמצוא כמה ערכים מרכזיים, ותוך כדי תנועה להמשיך ולגלות / להגדיר / להחליף (או להגדיר) ערכים נוספים שאנחנו רוצים לאמץ.
שאלה אחת שיכולה לעזור לנו למצוא (או להגדיר) את הערכים שלנו היא:
"מה חשוב לנו שיהיה ב[קריירה / משפחה / זוגיות / כל תחום אחר שחשוב לנו]?"
בנוסף, אנחנו יכולים לשאול את עצמנו שאלות נוספות כמו:
- מה חשוב לנו בחיים? (ולמה)
- מה אנחנו חייבים שיתממש בחיים שלנו?
- אילו התנהגויות אנחנו לא מוכנים לקבל?
- מה גורם לנו להרגיש טוב? (ומה לא)
- ועוד שאלות שעוזרות לנו להבין מה באמת מניע אותנו…
2. להבין מה צריך לקרות כדי שהערכים האלה יתממשו
יכול להיות שלשני אנשים יהיה בחיים ערך כלשהו, אבל המשמעות של הערך הזה תהיה שונה בשביל כל אחד מהם. כלומר, אנחנו רוצים להבין מה בדיוק הערכים שלנו אומרים בשבילנו, ומה צריך לקרות כדי שנגשים אותם.
למשל, אם יש לי ערך של חופש, יכול להיות שההגדרה של חופש בשבילי היא שיהיה לי בכל יום לפחות 4 שעות לעצמי, או שאני יוצא לטיול / הליכה לפחות פעם בשבוע.
אם יש לי ערך של בריאות, יכול להיות שההגדרה שלו תהיה להתאמן 3 פעמים בשבוע, או לאכול סלט לפחות פעם ביום.
אם יש לי ערך של למידה, אז יכול להיות שאני מגדיר אותו בלהקשיב לפודקאסט אחד בכל יום, או בלקרוא ספר כל חודש.
כמובן שיכולות להיות הרבה דרכים לממש את הערך שלנו, וזה אפילו מאפשר לנו לממש את הצרכים שלנו עם יותר גמישות. בקיצור, ברגע שאנחנו מבינים איך הערכים האלה באים לידי ביטוי בחיים שלנו – יהיה לנו הרבה יותר קל לממש אותם, ולהרגיש מסופקים ומוגשמים.
3. למצוא דרכים לשלב אותם בחיים שלנו / ליישם אותם בשטח
אחרי שאנחנו יודעים מה הערכים שלנו, ומה צריך לקרות כדי שנממש אותם – אנחנו רוצים למצוא דרכים נוספות לשלב אותם בחיים שלנו ולהטמיע אותם.
כלומר, אנחנו רוצים לעשות פעולות שמקדמות את הערכים שחשובים לנו:
למשל, אם יש לנו ערך חשוב של גמישות, אנחנו יכולים לסדר מחדש את החדר כל כמה זמן, או ללמוד / לעבוד במקומות אחרים כל כמה זמן (נגיד בסלון, בפארק מחוץ לבית, וכו').
אם יש לנו ערך של משפחתיות או אהבה, אנחנו יכולים להתקשר לחבר כל יום בשביל לדבר, או לשריין זמן איכות עם חבר / בן משפחה פעם ביום / שבוע / חודש וכו'.
ככל שנמצא יותר דרכים לממש את הערכים שלנו, זה יאפשר לנו גם להטמיע אותם יותר בחיים שלנו, וגם יהיה לנו מבחר של דרכים לעשות את זה, ככה שגם אם דרך אחת לא מתאפשרת מסיבה כלשהי – אנחנו עדיין יכולים לממש אותם בעוד הרבה דרכים אחרות…