fbpx
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
chris-nguyen-IwirtfMD2H0-unsplash

3 דרכים להתגבר על דחיינות (וליהנות מהעשייה)

לפני שנבין איך להתגבר על דחיינות, חשוב שנבין מה זה באמת אומר – בדרך כלל אנחנו נוטים לחשוב שדחיינות זה עניין של אופי, כלומר שיש אנשים שהם דחיינים מטבעם, ויש כאלו שלא. 
 
אבל למרות שאולי יש אנשים שנוטים להיות יותר "ביצועיסטים" ולתקתק משימות, ויש כאלו שפחות – האמת היא שכל אחד ואחת יכולים להתגבר על דחיינות בעזרת הכלים הנכונים. 
 

דחיינות זאת התנהגות, לא תכונה 

בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים, דחיינות היא בכלל לא תכונת אופי, אלא התנהגות. כלומר, אם אני נוטה לדחות משימות לרגע האחרון, או להימנע מביצוע משימות חשובות, זה לא אומר שאני בן אדם דחיין – פשוט שדחיתי את אותן משימות באותו הזמן (גם עם עשיתי את זה שוב ושוב). 
 
במילים אחרות, שגם אם אנחנו חווים דחיינות בתחומים מסוימים או בנוגע למשימות מסוימות בחיים שלנו – אנחנו לא הבעיה, אלא מדובר בהתנהגות שיש לנו את היכולת לשנות אותה. 
 
עכשיו, ברור שכולנו רוצים להתגבר על דחיינות כשמדובר במשימות חשובות שמקדמות אותנו ואת העתיד שלנו, למשל כמו לימודים למבחן, הגשת מטלות, סידורים חשובים, משימות בעבודה או בעסק, ועוד…

להתגבר על דחיינות – שינוי התנהגות, לא תכונת אופי

בדיוק בשביל זה, במאמר הזה ריכזתי לכם 3 שיטות פשוטות שיעזרו לכם להתגבר על דחיינות, ולהיות מסוגלים לבצע את המשימות שצריך גם כשלא בא לנו או ש"אין לנו מוטיבציה". 
 
זה לא אומר שצריך להשקיע את רוב הזמן שלנו בלעשות דברים שאנחנו לא אוהבים, והאמת שעדיף להיות גמישים מבחינת זמני הביצוע של המשימות כמה שאפשר. 
 
מה שכן, אנחנו לא רוצים להיות תלויים במוטיבציה או בהתלהבות כדי לעשות כל דבר, וחשוב שתהיה לנו את היכולת להתגבר על דחיינות בכל רגע נתון (גם אם לא נשתמש בה תמיד). 
 

3 שיטות להתגבר על דחיינות 

היתרון בשיטות האלה היא שהן מאוד פשוטות ולא דורשות מאיתנו הרבה כדי ליישם אותן, וגם מאפשרות לנו ליהנות מהעשייה תוך כדי, בעיקר בזכות הפשטות והקלילות שלהן (להבדיל מלנסות "להילחם עם עצמנו" כל הזמן). 
 
אז בואו נעבור לדבר על 3 הדגשים: 
 
1. פשוט להתחיל לכמה דקות 
כשאנחנו רוצים להתחיל לעשות משהו, אבל לא מרגישים שיש לנו כוח / חשק / אנרגיה לעשות אותו – אנחנו רוצים פשוט להתחיל למשך 5 דקות. 
 
כלומר, אנחנו רוצים להגיד לעצמנו שב-5 דקות הקרובות, אנחנו הולכים להתמסר למשימה / פעולה שקבענו לעצמנו, גם אם כרגע אנחנו לא "במוד" לעשות את זה. 
 
הרעיון הוא שבגלל שזה רק 5 דקות, יהיה לנו הרבה יותר קל מנטלית לעשות את זה (מאשר להחליט פתאום לשבת על זה שעה), ובדרך כלל מה שיקרה זה שברגע שנתחיל לפעול, יתחיל לבוא לנו החשק והמוטיבציה, ואנחנו ניכנס למוד לעשות את זה, ולהמשיך אפילו יותר מ-5 דקות… 
 
וגם אם קורה מצב שעברו 5 דקות ואנחנו עדיין לא במוד של עשייה – אפשר להמשיך עוד קצת, או שאפשר לעצור ולנסות שוב בהמשך. מעבר לזה, הרבה פעמים כבר ב-5 דקות האלו אנחנו עושים התקדמות מסוימת, מה שמקדם אותנו צעד נוסף בדרך למטרה. 
 
בנוסף, אפשר (ורצוי) לשלב את זה ביחד עם השיטה הבאה… 
 
2. לחלק את המשימה לחלקים קטנים 
כשאנחנו ניגשים למשימה שהיא גדולה ומורכבת, בדרך כלל זה מבלבל אותנו ומכניס ללחץ, ולפעמים אנחנו מתעייפים רק מלחשוב על זה – גם כי זה כבד ברמה המנטלית, וגם כי קשה ליישם את זה ברמה הפרקטית ולהבין מאיפה להתחיל (ואיפה לעצור). 
 
ברגע שאנחנו מחלקים את המשימה לתתי-משימות קטנות, זה עוזר לנו להפחית את העומס המנטלי שאנחנו חווים, ומאפשר לנו להתמודד עם המשימות הרבה יותר בקלות, מה שמאפשר לנו לבצע אותן בזמן הנדרש במקום לדחות אותן ולהימנע מהן. 
 
אפשר לעשות את זה בתוכנת מעקב אחרי משימות (למשל כמו האתר Trello שאני עובד איתו), לכתוב אותם במחברת או במסמך, או אפילו לחלק אותם בראש (רק מעצם החשיבה על המשימה בחלקים קטנים יהיה לנו הרבה יותר קל להתחיל לעשות אותה). 
 
בנוסף, הרבה יותר כיף לנו לבצע את המשימות שהם מחולקות לחלקים קטנים – גם בגלל שזה הרבה יותר פשוט מבחינה מנטלית (ופרקטית), וגם בגלל שזה מאפשר לנו לחוות יותר הצלחות קטנות על כל משימה שביצענו, ובמידת הצורך (והרצון) לחגוג אותן 🙂 
 
3. עקרון החלופה 
מדובר בעקרון שלמדתי בקורס מאמנים בשיטת MSC, והוא אחד הכלים המשמעותיים שעוזרים לנו להתגבר על דחיינות וליהנות מזה במקביל. 
 
לא משנה כמה אנחנו אוהבים את מה שאנחנו עושים, הרבה פעמים נצטרך לעשות גם פעולות שאנחנו פחות אוהבים (ולפעמים אפילו שונאים) כדי להגיע לאן שאנחנו רוצים. 
 
הכוונה לפעולות מעצבנות שאנחנו יודעים שיקדמו אותנו בעתיד, אבל אנחנו פשוט לא רוצים לעשות אותם (זה יכול להיות דברים בירוקרטיים כמו טפסים ודוחות שצריך להגיש, מטלות בבית, משימות שאנחנו צריכים לסיים, וכו'). 

הרעיון בעיקרון החלופה, הוא שאנחנו רוצים לשלב את הפעולה שאנחנו לא אוהבים עם פעולה שאנחנו אוהבים – למשל, לנקות את הבית או ללמוד למבחן ולשמוע מוזיקה תוך כדי (בהנחה שאנחנו אוהבים לשמוע מוזיקה). 
 
כמובן שלא תמיד אפשר לשלב אותם ביחד, וזה סבבה גם לעשות את הפעולה שאנחנו אוהבים מיד אחרי שאנחנו עושים את הפעולה שאנחנו לא אוהבים – למשל, למלא טפסים לביטוח לאומי ומיד אחרי שנסיים לראות פרק בסדרה שאנחנו אוהבים. 
 
בנוסף, אפשר גם לשלב את הפעולה שאנחנו אוהבים לפני הפעולה שאנחנו רוצים לעשות כדי ליצור יותר מוטיבציה – למשל, להקשיב לשיר קצבי לפני שאנחנו יוצאים לאימון, או לראות סרטון מצחיק לפני שאנחנו עושים שיחת טלפון. 
 
 
השיטות האלה הם רק חלק מהאפשרויות שיעזרו לנו להתגבר על דחיינות ולעשות את מה שצריך ברגע האמת. מן הסתם אפשר למצוא דרכים נוספות להתגבר על דחיינות, ויכול להיות שיש שיטות שתתחברו אליהם יותר, ויש כאלו שפחות. 
 
מה שחשוב זה שתמצאו את הדרך שלכם לשלב את השיטות האלה (או חלק מהן) בחיים שלכם כדי להתגבר על דחיינות וליישם את המשימות שלכם. 
 
מה איתכם? באילו שיטות אתם משתמשים כדי להתגבר על דחיינות? נשמח לשמוע מכם בתגובות 🙂 

תשתפו אותי ב..

תגובה אחת

  1. Ace of Base — шведская поп-группа, образованная в 1990 году. Их музыкальный стиль сочетает в себе элементы поп-музыки, дэнса и электроники. Группа стала популярной благодаря хитам "All That She Wants", "The Sign", "Don't Turn Around" и "Beautiful Life". Эти композиции не только покорили чарты во многих странах мира, но и остаются классикой жанра до сих пор. Ace of Base оставили неизгладимый след в истории поп-музыки, их мелодии до сих пор радуют слушателей по всему миру. Скачать музыку 2024 года и слушать онлайн бесплатно mp3.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המשך קריאה

אולי יעניין אותך גם...

5 דרכים להטמיע ידע חדש ולהפוך אותו לטבע שני

כולנו יודעים שחשוב ללמוד כל הזמן, אבל כדי להפיק מזה את המקסימום ולהשתפר באמת – אנחנו רוצים ללמוד איך להטמיע ידע חדש, ברמה כזאת שוכל לניישם אותו באופן טבעי, בלי שנצטרך לחשוב על זה – במאמר תגלו 5 דרכים לעשות את זה:

קיצור הדרך שלך להצלחה

קיצור הדרך שלך להצלחה

איך לקצר את הדרך שלך להצלחה? השיטה שתגלה היום תחסוך לך זמן, מאמץ וטעויות מיותרות בדרך להצלחה שאתה רוצה:

הדרך הנכונה לבנות את העתיד שלך

בגדול, אפשר להגיד שיש 2 קבוצות של חיילים משוחררים: 1. אלו שישר מתחילים ללמוד לפסיכומטרי ולתואר 2. אלו שלוקחים את הזמן וחוסכים ו/או מטיילים אחרי

תשתפו אותי ב..