fbpx
infsd-swimwear-Nv20RxnNWU0-unsplash

4 דרכים לחיות את הרגע ולתמרן בין הנאה בחיים להתפתחות ולמידה

אנחנו מדברים הרבה על הקונספט של לחיות את הרגע, ולשלב בצורה נכונה בין הנאה בחיים להשקעה בעתיד – העניין הוא, שלפעמים זה מתפספס לנו ביומיום, ולמרות שאנחנו מבינים שזה משהו שחשוב לעשות – אנחנו מתקשים ליישם את זה בפועל, ולפעמים זה גורם לה שאנחנו מרגישים שאנחנו לא מצליחים לחיות את הרגע ולהפיק את המקסימום משניהם. 
 
כלומר, כשאנחנו מתעסקים בעבודה / לימודים / התפתחות, אנחנו רוצים לחכות לרגע שנוכל לסיים ולנוח או לפנות זמן לתחביבים ותחומי עניין אחרים, וכשאנחנו כן מתעסקים בתחביבים, כשאנחנו נחים, או בזמן איכות עם המשפחה – אנחנו מרגישים רע בנוגע לזה, כאילו שזה לא בסדר ושאנחנו צריכים לחזור לעבוד… 
 
הבעיה היא, שזה מונע מאיתנו לחיות את הרגע במלואו, ויוצא שאנחנו לא מסופקים לא מההתפתחות האישית וההתקדמות שלנו, ולא מההנאות והתחביבים שלנו… 
 

למה קשה לנו לחיות את הרגע 

הסיבה העיקרית שזה קורה, היא שאנחנו לא נמצאים במצב הרגשי שמתאים לפעולה שאנחנו עושים כרגע: כלומר, או שאנחנו עובדים / לומדים במיינדסט "עצלן / עייף" ולא מצליחים להפיק מזה כלום, ופשוט בא לנו לסיים עם זה ולשים את זה בצד – 
 
או שאנחנו נחים / רואים טלוויזיה / מטיילים / יוצאים עם חברים במיינדסט של עבודה, מה שגורם לנו להרגיש לא בנוח ושאנחנו מתעצלים או מוותרים לעצמנו, וזה מכניס אותנו ללחץ בגלל המחשבה שאנחנו צריכים לחזור לעשייה, מה שמונע מאיתנו לחיות את הרגע וליהנות מהזמן הזה באמת. 
 
כלומר, ברגע שנלמד לנהל את המיינדסט שלנו, יהיה לנו הרבה יותר קל לחיות את הרגע בכל דבר שאנחנו עושים, ברמה שניתן פול גז כשאנחנו במצב עשייה ונפיק ממנו את המקסימום, ובמקביל במצב מנוחה נלמד לשחרר ולאפשר לעצמנו להיות נוכחים בחוויה וליהנות ממנה ברמה המקסימלית. 
 
כמובן, שזה לא כזה פשוט ליישם את זה תמיד בפועל – ובדיוק בשביל זה, ריכזתי לכם במאמר הזה 4 טיפים שיעזרו לכם לתמרן בין למידה והתפתחות להנאה מהרגע: 
 
1. הגדרת זמנים ספציפיים 
אנחנו יכולים להגדיר זמנים ספציפיים לעבודה, או זמנים ספציפיים למנוחה (או גם וגם) – מעבר לזה שזה עוזר לנו להיות יותר פרודוקטיביים ולעשות יותר בפחות מאמץ, זה גם מאפשר לנו להתכוון למצב הרגשי שאנחנו רוצים בהתאם לסיטואציה שהגדרנו: נגיד אם בין 14:00 ל-14:30 אני רוצה להקדיש חצי שעה לכתיבת מאמר, אז אני יודע שבטווח שבין 14:00 ל-14:30 אני מרוכז נטו במה שצריך כדי לכתוב מאמר. 
 
דרך טובה למדוד את הזמנים האלה היא להשתמש באתר שנקרא "טומאטו טיימר" – שלמעשה מדובר בטיימר שאנחנו יכולים להפעיל בזמן שאנחנו עושים פעילות כלשהי (עובדים/לומדים/כותבים וכו'), וברגע שהזמן עובר אז הטיימר מצלצל, ואנחנו יודעים שהגיע הזמן לעצור / לקחת הפסקה. כתבנו פוסט שמסביר קצת יותר איך משתמשים בכלי הזה בפועל, ואני בהחלט ממליץ לכולם לנסות 🙂 
 
2. שימוש בטריגרים / גירויים 
אחת הדרכים להיכנס למצב רגשי מסוים, היא להשתמש בטריגרים / גירויים חיצוניים שעוזרים לנו להיכנס למצב הזה: מכירים את זה שיש לנו איזה שיר שמכניס אותנו למצב רוח של אימון, או למידה, או יצירה? אז זאת הכוונה בטריגרים. 
 
כמובן, שזה לא חייב להיות דווקא שיר או מוסיקה כלשהי, ויכול להיות שמדובר בתמונה, בחפץ כלשהו, בפעולה שאנחנו עושים, בסרטונים, או כל דבר אחר שמכניס אותנו למצב הרגשי שאנחנו רוצים להיות בו… 
 
3. הגדרת מטרות ספציפיות 
בדיוק כמו שאפשר להגדיר זמנים, אפשר גם להגדיר מטרות מסוימות, נגיד לקרוא 20 עמודים בספר, לכתוב טקסט של 600 מילים, או להקשיב לפרק בפודקאסט, או ל-2 הרצאות טד, ועוד… 
 
אין יותר מדי מה להרחיב על זה, זה פשוט דרך נוספת למדוד ולתחום את העשייה שלנו ולהציב לעצמנו גבולות, ויכול להיות שלפעמים נעדיף להשתמש בדרך של מטרות לפי הספק, ולפעמים נעדיף להגדיר כמות זמן ספציפית לפעולה כלשהי. 
 
בקיצור, ברגע שאנחנו מתאימים את המצב הרגשי שלנו לפעולה שאנחנו עושים, אנחנו יכולים לתמרן בקלות בין הנאה להתפתחות, ולוודא שאנחנו מפיקים את המקסימום מכל מצב ומצליחים להיות כמה שיותר אפקטיביים, ובמקביל לחיות את הרגע בצורה הטובה ביותר 🙂 
 
4. להתחיל בצורה ספונטנית בלי לחשוב 
מכירים את זה שאנחנו מתחילים לעשות משהו שלאו דווקא תכננו, אבל אחרי שישבנו עליו כמה זמן כבר נכנסו ללופ וזה התחיל לזרום לנו הרבה יותר בקלות? זאת בדיוק הכוונה שלי בטיפ הזה. 
 
הדגש הוא, שאם אנחנו מתחילים לעשות משהו בצורה ספונטנית ולא מתוכננת, אנחנו רוצים לשים בצד את המחשבות שיש לנו על לעשות דברים אחרים כמו "בא לי סרט", "יש לי עבודה להגיש", "אני צריך להספיק גם אימון היום", וכו'… 
 
כלומר, אנחנו רוצים להיכנס עם ראש נקי ממחשבות (כמה שאפשר), ולהתמסר לפעולה שהחלטנו לעשות עכשיו באופן ספונטני – נגיד, אם החלטתי לשבת וללמוד למבחן, אז אני שם הכל בצד ועובר על החומר, מסכם נקודות, מחפש דברים שלא ברורים לי, וכו'. 
 
 
מקווה ש-4 הטיפים האלו יעזרו גם לכם לחיות את הרגע בצורה מקסימלית גם כשאתם עובדים ומתקדמים למטרות שלכם, וגם כשאתם עוצרים בצד למנוחה מרגיעה או לתחביבים שממלאים אתכם 🙂 
 
מה איתכם? איה טיפ הייתם להוסיף לרשימה? 

תשתפו אותי ב..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המשך קריאה

אולי יעניין אותך גם...

תשתפו אותי ב..