fbpx
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
clarisse-meyer-B9TzBwBVUpw-unsplash

4 יתרונות מפתיעים של רגשות שליליים לחיים מאושרים יותר

בדרך כלל שאנחנו חווים רגשות שליליים, אנחנו מנסים להתנגד להם ולהיפטר מהם. הסיבה המרכזית שאנחנו עושים את זה, היא שאנחנו חושבים שרגשות שליליים הם דבר רע ושאנחנו לא צריכים לחוות אותם, ושאנחנו אמורים להיות מאושרים ולהרגיש טוב 100% מהזמן. 
 
כמובן שמדובר בטעות, וזה בסדר לחוות רגשות שליליים ביומיום שלנו. יותר מזה, הרבה פעמים יש לרגשות שליליים השפעות חיוביות על החיים שלנו, שלא מקבלות מספיק קרדיט, וכתוצאה מזה אנחנו מפספסים את היתרונות שהן מספקות לנו… 
 
אנחנו הולכים לדבר על 4 השפעות כאלה במאמר הזה – רק לפני זה, חשוב לי להגיד משהו חשוב… 
 

הדגש הכי חשוב להתמודדות עם רגשות שליליים 

כמו שאמרתי, רגשות שליליים הם אכן דבר חיובי – רק כמובן בתנאי שמשתמשים בהם נכון. אחרי הכל, יש סיבות שבגללם אנחנו נוטים לחשוב שרגשות שליליים הם דבר רע, וזה אכן נכון כשאנחנו נשאבים אליהם ברמה מוגזמת ונותנים להם להשתלט עלינו… 
 
הרעיון הוא לאפשר לעצמנו לחוות רגשות שליליים, אבל לא לתת להם לשלוט בנו. כלומר, אנחנו רוצים לוודא שזה שאנחנו חווים רגשות שליליים, לא משפיע על ההתנהגות שלנו באופן אוטומטי. 
 
זה לא אומר שאסור לבטא רגשות שליליים או לפעול מתוכם אף פעם, והרבה פעמים זה דווקא עוזר לנו (בהמשך המאמר תבינו למה) – פשוט חשוב לוודא שאנחנו עושים את זה מתוך בחירה מודעת, ולא בגלל שהרגש השתלט עלינו. 
 
כלומר, אנחנו לא רוצים שבגלל שאנחנו מרגישים רע זה ישפיע על הדרך שבה אנחנו מתנהגים לאנשים סביבנו, יפגע ביכולת שלנו להמשיך להתקדם למטרות שלנו לאורך זמן, או שזה יגרום לנו לעשות משהו שנתחרט עליו אחר כך – נכון? 
 
עכשיו, אחרי שנגענו בזה, אפשר להמשיך ולדבר על 4 היתרונות (לפעמים ברמה קונטר-אינטואיטיבית) של רגשות שליליים: 
 
1. מעבירים לנו מסרים חשובים 
אם נחשוב על זה רגע, כל רגש שלילי שאנחנו חווים מנסה להעביר לנו מסר מסוים – בין אם זה לגרום לנו לפעול בצורה מסוימת, ללמוד שיעור מחוויה כלשהי, או באופן כללי למקד את תשומת הלב שלנו למשהו מסוים שלא קיבל התייחסות / מענה. 
 
למשל, כעס עשוי להגיד שמשהו שהתנהל בצורה שהוא לא היה אמור לקרות בה (בין אם התנהגנו בצורה לא הולמת, או שמישהו אחר התנהג ככה כלפינו או כלפי אחרים), או שלחץ עשוי להגיד שאנחנו לא מרגישים מוכנים לקראת משהו שהולך להגיע בעתיד (בין אם זה מבחן, או משימה כלשהי שאנחנו עוד לא בנויים לעמוד בה כרגע), ועוד… 
 
כמובן שהדוגמאות שהבאתי הם הכללות, ולכל רגש ספציפי כזה יש מסר ספציפי שהוא מנסה להעביר – הרעיון הוא להיות קשובים לרגשות שלנו, למחשבות שלנו, ולסיטואציה שאנחנו נמצאים בה, ולשאוף להבין את המסר שהרגשות שלנו מנסים להעביר לנו. 
 
זה דורש מודעות ברמה גבוהה כמובן, אבל ככל שנתרגל את זה יותר, אנחנו נתחיל לפתח את המודעות שלנו ויהיה לנו הרבה יותר קל לזהות את המסרים האלה. 
 
2. מאפשרים לנו לפרוק ולהשתחרר מחוויות שליליות 
הרבה פעמים כשאנחנו חווים רגשות שליליים, אנחנו מנסים להתנגד אליהם. הבעיה היא שזה רק מעצים את הרגש יותר, מאחר ועוד לא הבנו את המסר שהוא מנסה להעביר – אז הוא ממשיך לנסות להעביר אותו ולעשות את זה "חזק יותר". 
 
למעשה, ברגע שאנחנו נותנים לרגש הזה מקום, כלומר מאפשרים לעצמנו להישאר עם התחושה שאנחנו חווים מבלי לנסות להתנגד לה, לנתח אותה, או לשפוט אותה (או את עצמנו) – זה מאפשר לנו לעבד את התחושה כמו שצריך, להפיק ממנה את המסרים הרלוונטיים, ובסופו של דבר גם להשתחרר ממנה ומהחוויה השלילית שמציפה אותנו
 
3. יוצרים לנו מוטיבציה חזקה לפעולה 
אם נשתמש ברגשות שליליים בצורה נכונה, נוכל לתמרן אותם לדלק שדוחף אותנו לפעולות שמקדמות אותנו לאן שאנחנו רוצים להגיע. 
 
הרבה מהאנשים שהגיעו להישגים הכי גדולים, התחילו בעקבות אירוע / חוויה שלילית שקרתה להם, וזה מה שנתן להם את הפוש (לפחות בהתחלה) להגיע לאן שהם הגיעו היום. 
 
מוטיבציה שלילית, כלומר רצון להימנע ממצב בעייתי כלשהו, היא אחת מ-2 המוטיבציות שמניעות אותנו בכל דבר שאנחנו עושים, ויש לה השפעה משמעותית על העשייה שלנו (במיוחד בטווח הקצר). 
 
מה שכן, חשוב לזכור שלאורך זמן היא גורמת לנו להישחק ומכניסה אותנו ללחץ וסטרס מיותרים – לכן חשוב לוודא שאנחנו משתמשים בה בעיקר לטווח קצר ובמצבים נקודתיים, ובשילוב עם מוטיבציה חיובית שמחזיקה מעמד לאורך זמן
 
4. מאפשרים לנו להתחבר לאנשים ולשדר פגיעות 
בתור בני אדם, כולנו חווים רגשות שליליים בחיים שלנו – לכל אחד יש את הצרות שלו, ולפעמים אנחנו לחוצים, כועסים, מבולבלים, עצובים, וזה בסדר – כי זה טבעי לבני אדם לחוות את הרגשות האלה. 
 
אנחנו מתחברים לאנשים שמבטאים את הדברים האלה, כי זה מאפשר לנו להזדהות איתם – בגלל שגם אנחנו חווים את אותם דברים. זאת אחת הסיבות שקשה לנו להתחבר לאנשים שהם "סופר-מושלמים" (או מתיימרים להיות כאלה), בעיקר בגלל שאנחנו יודעים שזה לא אנושי. 
 
במילים אחרות, כשאנחנו חווים פחד, עצב, כעס, בלבול, לחץ או כל רגש שלילי אחר – זה בסדר להודות בזה (ואפילו מומלץ). זה לא אומר שצריך להתלונן על כל דבר או לעשות מזה דרמה, אבל כולנו חווים את הרגשות האלה, וכשאנחנו מבטאים את זה כלפי חוץ זה מאפשר לאנשים להזדהות איתנו ולהתחבר אלינו יותר 🙂 
 
 
בפעם הבאה שאנחנו חווים רגשות שליליים (או כאלו שאנחנו נוטים להגדיר ככאלו), חשוב שנזכור שיש להם לא מעט יתרונות, ושבמקום להירתע מהם ולנסות להתנגד אליהם, נתחיל להשתמש בהם ולרתום אותם לטובתנו 🙂 

תשתפו אותי ב..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המשך קריאה

אולי יעניין אותך גם...

עקרון הפלדה להצלחה אמיתית בחיים

עקרון הפלדה להצלחה אמיתית בחיים

אנחנו שומעים לא מעט סיפורים על אנשים שהתחילו מאפס,והיום הגיעו להצלחה מטורפת – ואנחנו אולי אפילו אומרים לעצמנו "בא לי גם!" אז היום אנחנו נדבר

הצעד מס' 1 להחליט מה לעשות בחיים

בדרך כלל אחרי צבא, אנחנו רוצים להתחיל להחליט מה לעשות בחיים, ולאן אנחנו רוצים להתקדם – יש כאלו שמתחילים כבר בשלב מוקדם יותר, והולכים ללמוד

תשתפו אותי ב..