fbpx
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
windows-mlUnfo78LSI-unsplash

איך ללמוד יותר בפחות זמן

הרבה אנשים משקיעים המון זמן בללמוד, אבל לא באמת זוכרים ומיישמים את רוב הידע - במאמר הזה נגלה איך אפשר ללמוד יותר בהרבה פחות השקעה
הרבה אנשים משקיעים המון זמן בללמוד, אבל לא באמת זוכרים ומיישמים את רוב הידע - במאמר הזה נגלה איך אפשר ללמוד יותר בהרבה פחות השקעה

בתקופה של היום אנחנו לא מפסיקים ללמוד:
פסיכומטרי, תואר, קורסים דיגיטליים… אחרי הכל, יש את אלה שאומרים "הלימודים אף פעם לא נגמרים".

וזה נכון… בערך. העניין הוא כזה: רוב האנשים שמשקיעים אינסוף אנרגיה בלימודים, עושים טעות קריטית שלא רק גורמת לזה שהם לא מפיקים מספיק ערך מהמאמץ שהם משקיעים בלימודים – זה אפילו גורם להם להבין פחות ופחות מהחומר…

היום, אנחנו נבין מהי הטעות הזאת, איך להימנע ממנה, ומה צריך לעשות כדי להיות מסוגל ללמוד יותר בפחות זמן ואנרגיה:

בגלל שאנשים מפמפמים עד כמה זה חשוב ללמוד, ש"ידע זה כוח", ושתמיד יש עוד מה ללמוד – נוצר מצב שאנשים לומדים יותר מדי, וזה בא לידי ביטוי ב-2 מישורים:

1. הם לומדים הרבה דברים שונים: הם לומדים מלא תחומים שונים, ומנסים לצבור כמה שיותר ידע בכולם – ובגלל שהם מתפזרים להרבה כיוונים בבת אחת, הרבה יותר קשה להם להפנים וליישם את כל החומר…

2. הם לומדים יותר מדי בתחום מסוים: הם אולי לומדים תחום אחד או כמה תחומים ספציפיים, אבל ממשיכים ללמוד עוד ועוד מבלי לעשות – נגיד אם אני לומד NLP, אני אעשה 2-3 קורסים של NLP אצל כמה מכללות שונות, מבלי לתרגל או ליישם את החומר באמת אלא רק כדי "לצבור ידע".

מה הבעיה שזה יוצר

מה שקורה בדרך כלל, זה שאנשים לומדים מדי בגלל שהם לומדים לשם צבירת ידע – עכשיו, אין בזה משהו רע, וזה אפילו טוב להעשיר את הידע שלנו – כל עוד עושים את זה במינון הנכון:

כי מה שקורה בעצם, זה שאותם אנשים משקיעים כל כך הרבה זמן בללמוד דברים חדשים, אבל כמעט ולא משקיעים זמן בלעשות פעולות וליישם את הידע! [אגב, הרבה פעמים זאת הסיבה שזה קורה]

כלומר, הפער בין כמות הידע שהם לומדים לבין כמות הידע שהם מתרגלים בפועל הוא עצום – מה שגורם לזה שהם לא באמת מצליחים לזכור וליישם את רובו…

איך ללמוד יותר בפחות זמן

מיד אחרי השחרור, התחלתי לעשות קורסים בנושאים של התפתחות אישית: NLP, כתיבה שיווקית, שכנוע והשפעה, ועוד…

עכשיו, שלא תטעו – הקורסים האלה עזרו לי המון!
העניין הוא, שתוך כדי תנועה כשהתחלתי לעבוד ולהיכנס לכל מיני מסגרות, הבנתי שעדיין יש לי דרך לעבור כדי ליישם את כל הידע שלמדתי…

אז היום, כשאני נתקל בסיטואציות שמאתגרות אותי – אני חוזר לנושא/שיעור הרלוונטי באחד הקורסים, עובר עליו שוב [שזה אחד היתרונות השווים שיש בקורסים דיגיטליים], ולרוב אני מבין את השיעור הזה הרבה יותר טוב ממה שהבנתי קודם!

איך כן כדאי ללמוד

היום לא חסר טיפים כדי ללמוד בצורה יעילה יותר [כמו למשל לחלק את זמן הלמידה שלך, כמו שהסברנו בפוסט קצר כאן], ובטח אפשר למצוא כמה רק מחיפוש בגוגל – אבל זאת לא המטרה של המאמר הזה:

בכל מקרה, כלל אצבע שיכול לעזור לך [בעיקר כשאתה לומד עצמאית]
זה ללמוד כשאתה מגיע לנקודה שבה אתה נתקע:

כלומר, אם אני מגיש מועמדות להרבה משרות ולא חוזרים אליי – אני אלמד איך לכתוב קורות חיים. לעומת זאת, אם הם כן חוזרים אליי, אבל השלב של הראיון הוא השלב שבו אני נתקע – אני אלמד איך לעבור ראיון עבודה… הגיוני סך הכל, לא?

ברגע שאני מתמקד בללמוד רק כשאני מגיע לנקודת תקיעה – גם הפוקוס שלי בזמן הלמידה גבוה יותר [כי אין לי עוד אלף ואחד דברים על הראש], וגם יש לי הזדמנות לבחון את הידע החדש בזמן אמת כשהוא עדיין טרי אצלי בראש…

כמובן שעדיין אפשר להעשיר את הידע וללמוד דברים שמעניינים אותך, כל עוד זה נעשה מתוך עניין וסקרנות ולא מתוך רצון לדעת הכל בצורה מושלמת – וכל עוד עושים את זה במינון סביר 🙂

תשתפו אותי ב..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המשך קריאה

אולי יעניין אותך גם...

4 צעדים למימוש עצמי לחיילים משוחררים

הרבה פעמים נדמה שחיילים משוחררים מחפשים רק את הזמן ליהנות מהרגע ולחיות את ההווה. העניין הוא, שבשביל למצוא איזון בחיים לאורך זמן, אנחנו זקוקים גם למימוש עצמי

תשתפו אותי ב..