fbpx
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
leon-macapagal-7jjKLuzLRRQ-unsplash

איך להתמיד לאורך זמן (ו-2 התכונות הכי חשובות בשביל זה)

אחת היכולות החשובות שאנחנו רוצים לפתח בחיים, היא היכולת להתמיד לאורך זמן. בדרך כלל, שאנחנו מנסים לפתח הרגלים חדשים או להתמיד במשהו בקביעות – זה גורם לנו להרגיש שאנחנו נלחמים בעצמנו או צריכים "להקריב" בשביל להצליח… 
 
העניין הוא, שברגע שנלמד איך לפתח את היכולת הזאת בצורה נכונה – זה יבוא לנו באופן הרבה יותר טבעי ופשוט, ולמרות שזה עדיין יהיה מאתגר ברמה מסוימת מן הסתם – אנחנו לא נרגיש שאנחנו מקריבים, ויהיה לנו הרבה יותר קל להתמיד לאורך זמן… 
 
למעשה, יש 2 תכונות חשובות שככל שנלמד לבנות ולפתח אותם – יהיה לנו הרבה יותר קל להתמיד לאורך זמן בדברים שמקדמים אותנו למטרות שלנו… 
 
כמובן, הפעם אני לא מדבר על נחישות, שזה די מובן מאליו (למרות שיש הבדל חשוב בין נחישות להתמדה שרובנו מפספסים, שאני מסביר עליו בהרחבה במאמר הזה). אין ספק שחשוב לפתח נחישות, אבל אני מדבר על 2 תכונות אחרות שיהפכו את היכולת להתמיד לאורך זמן להרבה יותר פשוטה וזורמת. 
 
רק לפני זה, הבעיה שלנו הרבה פעמים היא בתפיסה שלנו בנושא, כי אנחנו מסתכלים עליו מזווית שעושה לנו יותר נזק מתועלת – ולכן חשוב שנבין איזו גישה אנחנו רוצים לאמץ כדי לעשות את זה נכון. 
 

הגישה הנכונה שתעזור לנו להתמיד לאורך זמן 

הרבה פעמים שאנחנו מדברים על להתמיד לאורך זמן, להקריב מעצמנו בהווה, ולהשקיע בעתיד – אנחנו נוטים לבלבל את זה עם הרעיון של פעולה מאסיבית. פעולה מאסיבית, למעשה, היא פעולה או פעולות שנעשות באופן אינטנסיבי ובקצב מהיר, שדוחסות המון מאמץ לתוך פרק זמן קצר. 
 
כלומר, הרבה פעמים שנרצה לפתח מיומנות חדשה, להתחיל שגרת אימונים, או לאמץ הרגל חדש – אנחנו נתחיל לעשות את זה בכמות מאוד גבוהה, אם זה להתחיל עם אימון רצחני של שעתיים, או לשבת 4 שעות ברצף וללמוד ולתרגל… 
 
עכשיו, למרות שיש מקום לפעולה מאסיבית ולעשייה אינטנסיבית לטווח קצר – זה לא הדבר שאנחנו רוצים להסתמך עליו כדי להצליח, והסיבה היא שאפשר להתמיד בפעולה מאסיבית לפרק זמן מוגבל. 
 
הסיבה שזה קורה, היא שפעולה מאסיבית מוציאה אותנו מאיזון, בין אם זו דיאטת כאסח מטורפת, שעות של למידה לקראת מבחן, או אימונים ארוכים ומפרכים (במיוחד שמשלבים אותם בלוז עמוס). 
 
הרעיון הוא, שאנחנו רוצים לשמר את ההרגלים האלה לאורך זמן, וכדי להתמיד במשהו לאורך זמן אנחנו רוצים לשמור על איזון. כלומר, זה אולי בסדר לשלב פעולה מאסיבית פה ושם, אבל בגדול אנחנו רוצים לשמור את הדברים על אש נמוכה, ולהתקדם בצורה הדרגתית עם פעולות קטנות ועקביות לאורך זמן
 
כדי לעשות את זה בהצלחה, אנחנו רוצים לשים דגש על 2 תכונות חשובות – אומץ וסבלנות. עכשיו, בואו נבין בנוגע לכל אחת מהן למה היא חשובה, ואיך אפשר לפתח אותה. 
 
1. סבלנות 
הרבה פעמים אנחנו נוטים להניח שכדי להתמיד לאורך זמן צריך לפתח משמעת עצמית או כוח רצון מטורף, שיאפשר לנו להשקיע המון שעות ולעמוד בעומסים מנטלים גדולים… העניין הוא, שלמרות שזה בהחלט יכול לעזור לנו במצבים מסוימים – אנחנו לא יכולים לבנות על כוח רצון לאורך זמן. 
 
ומאחר ואנחנו רוצים להתקדם בצעדים קטנים ובהדרגה, חשוב שנפתח את הסבלנות להמשיך לעשות את אותם צעדים בעקביות לאורך זמן, גם כשאנחנו לא רואים תוצאות, ושאנחנו לא יודעים כמה זמן ייקח לנו להשיג כל מטרה… 
 
הדרך לפתח את הסבלנות מורכבת בעיקר מ-2 מדברים: להשלים עם המצב שלנו בהווה, ולשלב הנאות בדרך להצלחה. 
 
כשאנחנו תולים את האושר שלנו במטרות עתידיות, או שאנחנו מקריבים את ההנאות בהווה בשביל להשקיע בעתיד – זה מפעיל עלינו לחץ עצום להשיג את המטרות שלנו, כדי שנוכל להיות מאושרים ולהתחיל ליהנות סוף סוף… 
 
לעומת זאת, ברגע שאנחנו לומדים להיות מאושרים בהווה בלי תלות בתוצאות, ולשלב הנאות בהווה במקביל להשקעה בעתיד – אנחנו לא צריכים לחכות כדי להיות מאושרים, ואנחנו יכולים ליהנות מהדרך עצמה גם כשהתוצאות לא לטובתנו… 
 
כשזה קורה, כבר אין לנו לחץ להשיג את המטרה כמה שיותר מהר, ואנחנו יכולים לעשות את זה בקצב שלנו ובדרך שלנו 🙂 
 
2. אומץ 
הסיבה שחשוב לפתח אומץ, היא שאנחנו רוצים לקבל החלטות חשובות וגורליות בחיים שלנו, ואנחנו לא תמיד נדע לאן הם מובילות אותנו – בנוסף, יכול להיות שההחלטות שנרצה לקבל יהיו שונות מהנורמות של החברה, הוא מהדברים שההורים שלנו רצו שנעשה, ולכן יכול להיות שניתקל בהתנגדויות אם נחליט ללכת בכיוון שאנחנו באמת רוצים ולהגשים את החלומות שלנו… 
 
הרעיון הוא להמשיך להתמיד לאורך זמן במה שאנחנו רוצים, למרות ההתנגדויות והלחצים שעלולים לבוא, ולמרות שלא תמיד נוכל להוכיח שאנחנו הולכים בדרך הנכונה (אחרי הכל, לתוצאות לוקח זמן להגיע). 
 
בנוסף, לפעמים אנחנו נרצה לשנות כיוון אם נבין שהמסלול שלנו לא מקדם אותנו למטרה, וגם זה מהלך שדורש אומץ, כי זה לא תמיד פשוט להחליף את מה שהתרגלנו לעשות ולנסות דברים חדשים… 
 
הצעד הראשון כדי לפתח אומץ, זה להבין קודם מה אנחנו באמת רוצים ולהציב לעצמנו מטרה שאנחנו מכוונים אליה – אם לא תהיה לנו שום מטרה, לא תהיה לנו סיבה "להפגין אומץ", ויהיה לנו קשה להתעמת מול אחרים שרוצים בשבילנו דברים אחרים, אם אין לנו מטרה או כיוון שאנחנו שואפים אליו ומחויבים אליו. 
 
כלומר, ברגע שיש לנו מטרה חזקה, כזאת שברור לנו למה אנחנו רוצים להשיג אותה – אנחנו נאזור את האומץ ויהיה לנו הרבה יותר קל להתמיד לאורך זמן, וזה לא ירגיש לנו כמו הקרבה, אלא כמו הצעד הטבעי לעשות… 
 
זה לא אומר שלא נפחד – למעשה, סיכוי גבוה שבפעולות חדשות, מאתגרות, או פחות נוחות, אנחנו עדיין נרגיש התרגשות מסוימת בגוף – אבל זה לא ימנע מאיתנו לעשות את הצעד, וזה אנחנו נסתכל על הריגוש הזה יותר בתור אתגר, מה שעשוי לתת לנו פוש נוסף שיקדם אותנו למטרה 🙂 
 
מקווה שנהניתם מהמאמר, ואשמח לשמוע – אילו עוד תכונות / מיומנויות לדעתכם חשוב לפתח כדי להתמיד לאורך זמן? 

תשתפו אותי ב..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המשך קריאה

אולי יעניין אותך גם...

המרכיב החסר לחיים עם משמעות

המרכיב החסר לחיים עם משמעות

בצורה כזאת או אחרת, הרבה מאיתנו מחפשים משמעות לחיים שלנו –ולפעמים זה יכול להיות קשה למצוא אותה… מאחר וכל אחד תופס משמעות בצורה אחרת,אין תשובה

תשתפו אותי ב..