fbpx
joshua-mcarthur-7YlSSPg9sFA-unsplash

החיים שאחרי השחרור – 4 דגשים חשובים כדי להיות מוכנים לאזרחות

החיים שאחרי השחרור יכולים להיות מבלבלים וחסרי כיוון עבור המון חיילים משוחררים – אבל בעזרת הדגשים שנלמד במאמר, נוכל להפוך אותם למסע של חוויות, סיפוק והגשמה...
החיים שאחרי השחרור יכולים להיות מבלבלים וחסרי כיוון עבור המון חיילים משוחררים – אבל בעזרת הדגשים שנלמד במאמר, נוכל להפוך אותם למסע של חוויות, סיפוק והגשמה...

החיים שאחרי השחרור יכולים להיות מבלבלים וחסרי כיוון עבור המון חיילים משוחררים, וזה טבעי שאנחנו מרגישים ככה. כל דבר חדש שאנחנו חווים לראשונה יכול להיות מבלבל בהתחלה, וסביר להניח שיהיה לנו מאוד קשה להתמודד איתו ללא ההכוונה הנכונה
 
מה שכן, יש חיילים משוחררים שמצליחים ליהנות מהחיים שאחרי השחרור, ולהפיק מהם את המקסימום גם מבחינת מימוש עצמי ובניית העתיד שלהם. 
 
כלומר, בעזרת הכלים הנכונים (שנדבר עליהם בהמשך המאמר) כל חייל משוחרר או חיילת משוחררת יכולים להפיק את המקסימום מהמסע שלהם באזרחות, ולהפוך אותו לחוויה משמעותית ומספקת 🙂 
 

איך להפיק את המקסימום מהחיים שאחרי השחרור 

הסיבה העיקרית לזה שבתור חיילים משוחררים רובנו מתקשים להתמודד עם החיים שאחרי השחרור, היא השינוי הקיצוני שבין החיים שלנו עד לרגע השחרור, לבין החיים החדשים באזרחות. 
 
כדי להתמודד עם שינוי קיצוני כזה (ולצלוח אותו), אנחנו חייבים לעשות שינוי משמעותי במיינדסט שלנו – בדיוק בשביל זה, ריכזתי 4 דגשים חשובים שיעזרו לנו לאמץ את המיינדסט הנכון, ולהיות מוכנים לחיים שאחרי השחרור: 
 

1. אנחנו מקבלים את ההחלטות בעצמנו 

עד היום במסגרות כמו בית הספר והצבא התרגלנו לעשות את מה שאומרים לנו, לרוב בלי להפעיל יותר מדי שיקול דעת משל עצמנו. נכון שהיו מצבים שבהם כן קיבלנו החלטות גם במסגרות האלה, אבל את הכיוון הכללי המסגרת הכתיבה לנו, ולא היה לנו יותר מדי מקום לשחק עם הכללים… 
 
לעומת זאת, החיים שאחרי השחרור הם הרבה יותר גמישים ודינאמיים, ולמרות שלפעמים נדמה שיש מסלול קבוע יחסית שמנסים לגרום לנו ללכת בו (לימודים, תואר, עבודה בטוחה, וכו'), בסופו של דבר אנחנו קובעים את המסלול, ויש לנו חופש בחירה עצום בנוגע לאיך לחיות את החיים שלנו. 
 
זאת הסיבה שאנחנו רוצים ללמוד איך לקבל החלטות חשובות בעצמנו, כדי שנוכל ליצור את החיים שאנחנו רוצים מבלי להיות תלויים באנשים או בגורמים חיצוניים בשביל זה. 
 

2. מותר לטעות (ואפילו צריך) 

רובנו מפחדים לטעות, והאמת שזה לגמרי טבעי. עד היום הורגלנו לחשוב שלטעות זה דבר רע, בעיקר בגלל הדרך שבה גדלנו, בין אם זה ההורים, המורים והמפקדים שנזפו בנו (ואפילו הענישו אותנו) על כל דבר שעשינו לא נכון, או בית הספר שמדד אותנו לפי ציונים שבהם כל טעות עלתה לנו בניקוד (כלומר, היה עדיף לנו לא לגשת למבחן בכלל, מאשר להוציא בו ציון נמוך שמוריד לנו את הממוצע!). 
 
בקיצור, למדנו לחשוב על טעויות בתור משהו רע, ולכן רובנו מנסים להימנע מטעויות כמה שיותר… העניין הוא, שהדרך היחידה להימנע מטעויות – היא להפסיק לעשות! וברור לנו שזה לא יוביל אותנו לשום מקום… 

עדיף לנסות ולטעות מאשר לא לנסות בכלל

למעשה, כדי להתמודד עם החיים שאחרי השחרור בצורה הטובה ביותר – אנחנו חייבים לטעות! למעשה, טעויות הם בכלל לא משהו רע, אלא רק משוב / פידבק שאנחנו מקבלים מהמציאות, שאומר לנו שמה שניסינו עכשיו לא עבד כמו שרצינו, ושאנחנו צריכים לשנות (או לשפר) את הדרך שבה פעלנו כדי שכן נוכל להשיג את מה שאנחנו רוצים. 
 
בקיצור, הדרך להצלחה רצופה בהמון טעויות, ולכן הצעד הראשון שיאפשר לנו לצלוח את החיים שאחרי השחרור הוא לפתח מערכת יחסים בריאה עם כישלונות, ולהתחיל להסתכל עליהם בתור שיעורים שאפשר ללמוד מהם, ולהפיק מכל אחד מהם משהו חדש שיהפוך אותנו לטובים יותר, ויעזור לנו ליישם את הדברים בצורה טובה יותר בפעם הבאה. 
 

3. הלמידה רק מתחילה (ונמשכת לנצח) 

הרבה מאיתנו נוטים לחשוב שהלמידה מסתיימת בבית הספר, או באוניברסיטה / מכללה אחרי שאנחנו מסיימים את התואר וההכשרות. העניין הוא, שאנחנו לא רוצים להפסיק ללמוד אף פעם, והדרך להפיק את המקסימום מהחיים שאחרי השחרור היא להמשיך ללמוד ולהיות פתוחים לרעיונות חדשים כל הזמן. 
 
כל עוד אנחנו ממשיכים ללמוד, זה מאפשר לנו להמשיך להשתפר כל הזמן, ולהפוך לגרסה משודרגת של עצמנו שמאפשרת לנו לממש את עצמנו באמת ולהשיג את הדברים שאנחנו רוצים לאורך זמן. 
 

4. להבדיל בין אמצעי למטרה 

הרבה פעמים אנחנו נוטים ללכת אחרי דברים כמו כסף, תואר, עוקבים ברשתות החברתיות, ודברים בסגנון – ולפעמים זה בא על חשבון הדברים שבאמת חשובים לנו… 
 
עכשיו, אני לא אומר שהדברים האלה לא חשובים, ושזה לא בסדר לשאוף אליהם – מה שכן, חשוב לזכור שהם רק האמצעי שעוזר לנו להשיג את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בין אם זה לחיות את הלייפסטייל שאנחנו רוצים, לבנות מערכות יחסים מעצימות עם הקרובים לנו, לחוות תחושת משמעות וסיפוק אישי, ללכת לבילויים שאנחנו אוהבים, ועוד… 
 
לצרפתים יש משפט שממחיש את זה בצורה מעולה: "אנחנו עובדים כדי לחיות, לא חיים כדי לעבוד". כלומר, הדברים האלה נועדו כדי לקדם אותנו לחיות חיים מאושרים, ולא כדי לבוא על חשבון האושר שלנו. 
 
כמובן שיש יותר מורכבויות סביב הנושא, ואי אפשר להיכנס לזה במאמר הזה, אבל בגדול זה כלל אצבע שחשוב לזכור כדי לוודא שאנחנו בכיוון הנכון 🙂 

החיים שאחרי השחרור – המטרה היא לחיות, לעבוד זאת הדרך

ככל שנפעל לפי הדגשים האלה ונטמיע אותם בחיים שלנו, יהיה לנו הרבה יותר קל להתמודד עם החיים שאחרי השחרור ולהפוך אותם למסע של הגשמת חלומות והנאה מהדרך
 
אילו דגשים הייתם מוסיפים למאמר? אשמח לשמוע בתגובות 🙂 

תשתפו אותי ב..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המשך קריאה

אולי יעניין אותך גם...

תשתפו אותי ב..