fbpx
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איך לעשות שינוי בחיים? 3 דגשים לשינוי יציב לאורך זמן

למה אנחנו מתקשים לעשות שינויים לאורך זמן? למה אנחנו נוטים לוותר ולחזור להרגלים הישנים? במאמר הזה נגלה למה, ונלמד איך לעשות שינוי בחיים בצורה נכונה:
למה אנחנו מתקשים לעשות שינויים לאורך זמן? למה אנחנו נוטים לוותר ולחזור להרגלים הישנים? במאמר הזה נגלה למה, ונלמד איך לעשות שינוי בחיים בצורה נכונה:

כולנו רוצים לעשות שינויים בכל מיני תחומים, בין אם זה דיאטה, לימודים, אימונים, הסבה לעבודה או עיסוק בתחום אחר, ועוד… הבעיה היא, שבגלל שרובנו לא יודעים איך לעשות שינוי בחיים בצורה נכונה – אנחנו לא מצליחים להחזיק את השינוי לאורך זמן.
 
זאת אחת הסיבות שהרבה אנשים אומרים שאנחנו מפחדים משינויים – רק שזה לא בדיוק נכון. כלומר, אנחנו כן מפחדים משינויים גדולים ופתאומיים – אבל אין לנו בעיה עם שינויים שנעשים בצורה נכונה, וזה בדיוק מה שנלמד לעשות במאמר הזה…
 

איך לעשות שינוי בחיים בצורה נכונה?

הסיבה שאנחנו מתקשים להתמיד לאורך זמן כשאנחנו מנסים דיאטה חדשה, מתחילים להתאמן, או לומדים למבחן או אפילו סתם תחום שמעניין אותנו – היא שאנחנו מכבידים על עצמנו יותר מדי. ואם נוסיף לזה את כל העומס והמשימות שגם ככה יש לנו, לא מפתיע שאנחנו מתייאשים כל כך מהר…
 
אם רק היינו יודעים איך לעשות שינוי בחיים בצורה נכונה, לא היינו חווים את הקונפליקטים שאנחנו חווים היום כשאנחנו מנסים את הדברים האלה, או שהיינו חווים אותם בעוצמה הרבה יותר נמוכה – מה שהיה מאפשר לנו לדבוק בשינויים לאורך זמן ולהשתפר בכל תחום שנרצה בצורה יעילה
 
בדיוק בשביל זה, היום נדבר על 3 דגשים שיעזרו לנו להבין איך לעשות שינוי בחיים שמחזיק מעמד לאורך זמן:

1. לחלק את השינוי לחלקים קטנים

כמו שאמרתי, קשה לנו להכיל שינויים גדולים ופתאומיים, שאנחנו לא ממש מוכנים אליהם – וזאת הסיבה שאנחנו רוצים לחלק גם את השינויים היותר גדולים שאנחנו רוצים לעשות, לחלקים קטנים שנתפסים כהרבה יותר פשוטים עבורנו: מה נשמע יותר קל – לקרוא ספר של 200 עמודים, או לקרוא 10 עמודים ביום? 
 
גם אם אנחנו מתכננים לסיים את המשימה באותו הזמן בכל מקרה – עצם זה שנחלק אותה לחלקים קטנים יעזור לנו למדוד את ההתקדמות שלנו יותר בקלות, וגם יגרום לה להיתפס כפשוטה יותר בראש שלנו – וככה יהיה לנו הרבה יותר קל לעשות אותה 🙂

2. להתקדם בצעדים קטנים בהדרגה

מעבר לזה שקשה לנו להכיל שינויים גדולים מבחינה מנטלית – גם יהיה לנו קשה לבצע אותם בפועל, ויש סיכוי גדול יותר שנוותר על השינוי… אבל אם נבצע את העלייה בכמות, בזמן או בעוצמה של השינוי בהדרגה – יהיה לנו הרבה יותר קל להתמודד איתו, וגם לא נרגיש הבדל משמעותי בחיים שלנו:
 
לצורך העניין, אם נכניס צפרדע לסיר עם מים פושרים, ונרתיח מיד את המים לעוצמה הכי גבוהה – הצפרדע תקפוץ מיד החוצה, נכון? אבל מה אם נחמם את המים במעלה אחת יותר בכל דקה? הצפרדע כבר לא תרגיש בהבדל, כי מעלה אחת זה כלום – ועד שנחמם את המים בעוד מעלה הצפרדע תתרגל כבר לטמפרטורה הנוכחית של המים… מה שאומר שאם נמשיך ככה – נוכל להגיע בסופו של דבר לאותה טמפרטורה כמו במקרה הראשון, רק שהפעם הצפרדע לא תשים לב לשינוי! 
 
באותו האופן, אם אנחנו רוצים לרוץ 10 קילומטר – אנחנו יכולים להתחיל לרוץ קילומטר, ובכל כמה אימונים לרוץ טיפה יותר… ככה נאפשר לגוף להתרגל לפעילות ולא "להישבר", ובסופו של דבר נוכל להגיע ליעד שלנו… 
 

3. לאפשר זמן הסתגלות לכל שינוי 

ככל שאנחנו מתרגלים יותר לעשות משהו, אנחנו משקיעים פחות זמן ואנרגיה בלחשוב על לעשות אותו – מה שהופך אותו ליותר טבעי, ומאפשר לנו לפנות יותר אנרגיה ולהתרכז בדברים אחרים… 
 
אם נחזור לדוגמה של הצפרדע – אם היינו מחממים את המים במעלה אחת כל 5 שניות ולא כל דקה, סיכוי סביר שהצפרדע לא באמת הייתה מספיקה להתרגל לחום של המים… 
 
לכן, אנחנו כן רוצים לתת מספיק זמן הסתגלות לכל שינוי (משתנה בין כל דבר – יכול להיות כמה ימים, שבוע, או אפילו חודש ויותר), ככה שנוכל "להטמיע" אותו בחיים שלנו, ולפנות יותר אנרגיה להתמקד בשינוי הבא: מה יהיה יותר יעיל – ללמוד לשני מבחנים בתחומים שונים במקביל, או קודם לסיים ללמוד למבחן אחד, ורק אז להתחיל ללמוד לשני?

איך לעשות שינוי בחיים בצורה נכונה (הסוד הוא בפוקוס)

כלומר, הבעיה האמיתית בדרך כלל היא לא שאנחנו לא יודעים איך לעשות שינוי בחיים – אלא שאנחנו מנסים להתמקד ביותר מדי דברים בבת אחת: נכון, אנחנו יכולים לחשוב שזה יותר פרודוקטיבי, אבל בתכלס זה רק גורם לנו לעשות את הדברים יותר לאט מאשר אם היינו עושים כל אחד מהם בנפרד – בעיקר בגלל האנרגיה שאנחנו משקיעים בלקפוץ מדבר לדבר, וגם כדי להיזכר איפה עצרנו בדבר שעכשיו קפצנו אליו… (אגב, שווה לצפות בסיכום הספר "The One Thing" כדי להבין את הנושא של פוקוס קצת יותר לעומק)
 
עכשיו, אין ספק שזה לא פשוט, ושגם אם נפעל לפי הדגשים האלה לא נוכל לראות תוצאות מיידיות (שינוי שמחזיק לאורך זמן, דורש פעולות עקביות לאורך זמן). מה שכן, אם באמת נדבוק בשינוי וניצמד להרגלים החדשים – לאורך זמן נוכל לראות התקדמות משמעותית ולקבל תוצאות מדהימות… 

תשתפו אותי ב..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המשך קריאה

אולי יעניין אותך גם...

איך לדעת מה לעשות בחיים?

איך לדעת מה לעשות בחיים? וגם אם כבר חשבנו על מטרה – איך אפשר לוודא שאנחנו לא עושים טעות? מוזמנים לגלות את התשובה במאמר:

עד כמה אתה חופשי באמת?

עד השחרור מהצבא, זה די ברור שאין לנו חופש מוחלט לעשות מה שבא לנו…השאלה היא, עד כמה אנחנו באמת חופשיים גם אחרי הצבא? קודם כל,

תשתפו אותי ב..